Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie and Tine “got Lanced”
Column

Sofie and Tine “got Lanced”

lance panamaZelden zoveel media-aandacht geweten voor triatlon als voor, tijdens en na de 70.3 Ironman van Panama. En dat alleen maar door de aanwezigheid van één man, als u het ons vergeeft dat we het doordeweekse woord “man” in de mond durven nemen. Anderen spreken namelijk van Supermens, held, god… Zelfs zijn voornaam is een begrip geworden en naar het lijkt zal dat ook in onze sport vanaf nu het geval zijn. Dat Lance Armstrong bij zijn terugkeer naar zijn prille sportliefde triatlon niet onsuccesvol zou zijn, dat stond bij iedereen op voorhand al vast. Dat hij in Panama zo lang zou meestrijden voor de overwinning en uiteindelijk op een handvol seconden tweede zou worden, tartte echter alle verbeelding. Een aantal gerenommeerde triatleten, zoals Rasmus Henning, moesten een paar keer slikken. Want niettegenstaande het reusachtige palmares van Meneer Armstrong moet het bij de profatleten toch pijn gedaan hebben om te verliezen van een veertiger die na jaren afwezigheid de triatlondraad weer oppikt. En zo ontstond die zondag in Panama een nieuwe term: “We’ve got Lanced”.

Deze term werd door de heren profatleten gelanceerd, maar toen ons oog viel op de beelden van vlak voor de start van de 70.3 Ironman van Panama, merkten we dat de dames ook hun eigen invulling aan de term “We’ve got Lanced” kunnen geven.

sofie en tine got lanced

Uiterst links herkent u misschien onze twee leading ladies Tine Deckers en Sofie Goos. Beide dames hebben een blik in de ogen en een uitdrukking op het gezicht die boekdelen spreekt. Jaja, Sofie en Tine got Lanced. Dit in tegenstelling tot nuchtere Nederlandse Yvonne Van Vlerken die absoluut niet onder de indruk blijkt te zijn van de zevenvoudige Tour-winnaar.

Ook Angela Naeth zal minder onder de indruk geweest zijn, maar dan vooral na de wedstrijd. Hoewel zij er in slaagde om haar tweede 70.3 titel binnen te halen, was het in zowat alle media met een vergrootglas zoeken naar haar naam en haar topprestatie. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Bevan Docherty. Ook zijn knalprestatie valt in het niet bij de capriolen van persmagneet Armstrong. En uiteindelijk werd hij dus ook een beetje “Lanced”. Laat het dan ook maar voor Bevan een troost zijn dat onze triatlonsport het normaal zo vroeg op het seizoen met een pak minder mediabelangstelling moet doen en dat we dankzij een publieke held als Armstrong misschien een nieuwe boost krijgen in aandacht voor triatlon en al die helden en heldinnen van de verschillende afstanden.