Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Groot en gemengde deelnemerslijst voor off road duathlon in Putte op zondag 4 maart!

Op zondag 4 maart staat de 3de editie van de off road duathlon van Lopersgroepputte op het programma.

Er wordt die op 3 fronten gestreden voor de prijzen.

De korte afstand, de discovery (1.8 / 11 /1.8), mag om 11u30 de spits afbijten. Sinds de eerste editie geniet deze reeds, die het doel heeft atleten en MTB’ers kennis te laten maken met de off road duatlon, van een aangename aandacht. Steeds meer en meer dames kunnen zich ook in deze afstand vinden, wat resulteerd in een gevarieerd deelnemersveld en voornamelijk jongeren en dams die voor de prijzen zullen strijden.

Om de allerkleinsten kennis te laten maken met het off road gebeuren is er om 13u de kids duatlon, waar de jongsten tussen 6 en 12 jaar zich kunnen uitleven met 500m lopen, 3.5km fietsen en terug 500m lopen.

De hoofdwedstrijd, de adventure, start om 14u. Binnen de 30 dagen waren de 175 startplaatsen uitverkocht aan enthousiaste deelnemers die voor de 3.6 / 22 / 3.6 gaan.
Het wordt vooral uitkijken naar de nummers 4 en 5 van het afgelopen europees kampioenschap off road triathlon: Jim Thijs en Yeray Luxem. Beide hebben reeds al een editie van de off road duatlon gewonnen. Momenteel bereiden ze zich nog volop voor op stage, maar beloven een felle strijd tegen elkaar en tegen hen die uitdagen. Bij de dames staat 2-voudig winnares Silke Baumer terug aan de start, en wil terug op het hoogste schavotje staan. Concurrentie kan ze eventueel verwachten van oa. Kristien Nelen meermaals Belgisch MTB kampioene.

Bij de masters is het weer uitkijken naar diegene die Eddy Buts, Walter Aerts en Paul van Riel het meest het vuur aan de schenen kan leggen.

Er starten dit jaar 50 duo’s waar ook enkele topduo’s aan de start zullen verschijnen, met namen zoals Scott team, Toppers , CyCo endurance Team….

Buiten een sterk deelnemersveld is het off road sporten al goed ingeburgerd in de streek rond Putte, dit te merken aan het groot aantal “locals” die hebben ingeschreven.

Voor de korte afstand en de kids duathlon kan er enkel nog ter plaatse ingeschreven worden. De lange afstand, de adventure, is volledig volzet.

Meer info op www.lopersgroepputte.be/duathlon