Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde 18 minuten sneller in Abu Dhabi
Nieuws

Frederik Van Lierde 18 minuten sneller in Abu Dhabi

fre abu dhabi 2012

Foto: Bart Becquart

Onze landgenoot Frederik Van Lierde is er helaas niet in geslaagd om zijn stunt van vorig jaar in Abu Dhabi te herhalen. De kopman van het Oilservice team zette wel een schitterende prestatie neer. Hij was zaterdag maar liefst 18 minuten sneller dan vorig jaar, maar dat was deze keer goed voor een vijfde plaats. De internationale triatlon van Abu Dhabi is de wedstrijd met het hoogste prijzengeld te wereld. Ondanks de niet gangbare afstanden van 3 km zwemmen, 200 km fietsen en 20 km lopen, trok Abu Dhabi opnieuw een sterrenveld aan. Van Lierde begon sterk met een vierde plaats in het zwemnummer. Tijdens het fietsen maakte hij deel uit van een grote achtervolgende groep met onder andere Dirk Bockel, Eneko Llanos en Rasmus Henning. Zij hadden zes minuten achterstand op een kopgroep met daarin Faris Al Sultan en Paul Ambrose.

Al Sultan zette zich tijdens het lopen aan de leiding, maar uit de achtervolgende groep kwamen Henning en Llanos snel dichterbij. In de slotkilometers spurtte de Deen Rasmus Henning voorbij Al Sultan en pakte zo zijn eerste grote overwinning van het seizoen. Hij won in 6u21’44. Faris Al Sultan volgde op 27 seconden, Llanos werd derde op 58 seconden. Frederik Van Lierde had nog even uitzicht op de vierde plaats, maar moest die laten aan Andreas Boecherer. Dirk Bockel, met wie hij een tijdje samen op zoek ging naar de leiders, eindigde net achter Van Lierde op plaats zes. Met een mooie tijd van 6u25’12 en een vijfde plaats mag Fre terugkijken op een sterk seizoensbegin. Zijn volgende opdracht wordt de Ironman van Melbourne. Vanuit Abu Dhabi reist hij rechtstreeks door naar Australië.

Bij de dames won Nikki Butterfield. De Australische haalde het in 7u00’22 en hield 2’39 over op Angela Naeth, de winnares van de 70.3 Panama een paar weken geleden. Caroline Steffen werd op 4’08 derde.

Over de korte afstand (1,5 – 100 – 10) werd onze landgenoot Bart Becquart knap vijfde in 3u33’17. Hij had 4’05 achterstand op de Italiaanse winnaar Gabriele Mazzetta.

Abu Dhabi 2012

Foto: Bart Becquart


bart becquart abu dhabi

Foto: Bart Becquart