Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Debutant Aernouts klaar voor Melbourne
Nieuws

Debutant Aernouts klaar voor Melbourne

AERNOUTS

Bart Aernouts bij zijn aankomst in Melbourne – Foto: Uplace


Na een paar puike prestaties op de halve afstand begonnen vorig seizoen meer en meer triatlonkenners te discussiëren over de kansen van Bart Aernouts op de volledige afstand. Nu zondag is het zover. De ex-wereldkampioen duatlon en winnaar van enkele 70.3 Ironmans maakt zijn debuut op de Ironman van Melbourne. Hij is in het gezelschap van Uplace ploegmaat Bert Jammaer. Het wordt een belangrijke wedstrijd voor beide atleten. Niet alleen omwille van de grote namen (waaronder Craig Alexander, Pete Jacobs, Eneko Llanos en landgenoot Frederik Van Lierde) die er present geven. In de wedstrijd zijn maar liefst 4000 punten voor kwalificatie voor het WK Ironman in Hawaï te verdienen. Heel erg zenuwachtig lijkt Bart niet voor zijn grote debuut.

 

“Ik voel dat ik er alles aan gedaan heb en dat ik er klaar voor ben”, vertelt Bart. “Ik heb er dan ook vertrouwen in dat ik mij in de debatten kan mengen tijdens de wedstrijd. Ik ben een beetje zenuwachtig omdat het de eerste keer is en dat het voor mij onbekend terrein is, maar ik heb genoeg lange afstandswedstrijden gedaan, dus ik heb er goede hoop in dat het gaat lukken. Ik vind het allemaal wel spannend, waardoor ik er absoluut naar uitkijk”, aldus Bart. Voor Bart wordt Melbourne niet alleen zijn officiële seizoensdebuut, het is ook zijn eerste volledige Ironman. Met drie overwinningen in 2011 (Antwerpen, Syracuse en de Pocono Mountains), werkte hij zich snel op tot een gevestigde waarde in de Ironman op de halve afstand. Dit jaar is het WK Ironman 70.3 in Las Vegas dan ook zijn hoofddoel. Met deze eerste volledige Ironman vervolledigt Bart zijn transitie naar de triatlon op de lange afstand. Bart, die donderdag van zijn Australische trainingsbasis Canberra afreisde naar Melbourne, laat alvast weten zowel nieuwsgierig als klaar te zijn. Ook Bert voelt zich goed. Hij heeft een goede trainingswinter achter de rug en liet al een goede vorm noteren in de halve Ironman van Panama in februari.

De wedstrijd begint zondag om 6.45u lokale tijd; dat betekent zaterdag om 20u45 onze tijd. De aankomst van Bert en Bart wordt ruim acht uur later verwacht. De team web site, twitter feed en facebook pagina geven tijdens de wedstrijd updates. Na de wedstrijd volgt een persbericht met de volledige uitslag en een eerste reactie van Bert en Bart.

 

Meer informatie over de Ironman Melbourne: http://ironmanmelbourne.com/