Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Simon De Cuyper 11de op wereldbeker

Met een schitterende elfde plaats verbaasde Simon De Cuyper vriend en vijand op de eerste ITU werelbeker wedstrijd van het zo belangrijke Olympische seizoen. In het Australische Mooloolaba zette hij een bijna perfecte race neer. De Cuyper kwam als 33ste uit het water, op een tiental seconden van een kopgroep van 26, waar Peter Croes zich al in genesteld had. De Belgen waren regelmatig vooraan te spotten in het fietsen en vlak voor halfweg probeerde Croes Control samen met vier anderen te ontsnappen. Hun poging werd in de kiem gesmoord en voor het grootste deel van de 40 km bleven 46 leiders bij elkaar in de kopgroep. Pas in de slotronde wist een vijftal atleten zich af te scheiden.

Croes en De Cuyper wisselden vooraan en begonnen aan een lange loopspurt van 10 km. In een bijzonder sterk internationaal veld kon Coopertest De Cuyper blijven aansluiten tot vlak voor halfweg. Uiteindelijk bleken zes koplopers te sterk voorin. Laurent Vidal was de allersnelste loper en haalde het voor Brad Kahlefeldt en David Hauss. Simon passeerde twee keer op plaats tien, maar moest in de laatste ronde nog William Clarke en Maik Petzold voor zich dulden. Met een achterstand van 1’01 op Vidal zet hij echter meteen een eerste knalprestatie neer, zeker gezien de enorme tegenstand.

Peter Croes moest 3’45 toegeven op Vidal en werd 35ste. Hij probeerde wel de wedstrijd te maken tijdens het fietsen en mag dan ook tevreden terugkijken op de eerste grote test van het seizoen.

Oh ja, voor de Ironmanfreaks: Chris McCormack gaf op. Macca ging vlot mee in het fietsen, maar stapte tijdens het looponderdeel uit.