Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
185 koppel wint Veloopzwem in De Haan
Nieuws

185 koppel wint Veloopzwem in De Haan

jolien de haan

Foto: Kris Claeyé

Triatlonkoppels zijn geen zeldzaamheid, maar als beide partners dezelfde wedstrijd winnen, dan mogen we toch spreken van een redelijk unieke gebeurtenis. Zaterdag was het zo ver in de Veloopzwem van De Haan. De vroegere seizoensopener schoof een week op in de kalender en kreeg onder goede weersomstandigheden een topveld aan de start. Bij de dames was Jolien Lewyllie zonder meer de sterkste. Ze zette ’s ochtends de achtste zwemtijd overall neer. Zo kon ze met voorsprong aan het fietsen beginnen. Achter haar gingen Eva Kennis en Karolien Weuts samen in achtervolging, maar de kopvrouw van 185 hield de twee op een veilige afstand. Kennis klopte Weuts voor het zilver in het afsluitende lopen. Lewyllie werd dus verdiend winnares en vierde een dubbel feestje met de verrassende winnaar bij de mannen: Peter Denteneer.

Denteneer haalde het onverwacht door in een denderende loopfinale de winnaar en zegekoning van vorig jaar Pieter Hemmeryck te kloppen. Kjell De Hertog maakte met 5’27” over de 500 m de beste zwembeurt en mocht ’s namiddags als eerste de fietsstalling induiken van kortbij gevolgd door Willem Brems, Peter Denteneer en Pieter Hemeryck. Peter kwam als eerste uit de fietsstalling want Kjell had moeite met de helm. Deze 4 atleten zouden samen de wedstrijd op de fiets hard maken en kwamen met bijna 2 minuten voorsprong samen aan in de fietsstalling. De anderen waren daarmee al uitgeteld voor de eindstrijd. Pieter had enige moeite met het truitje dicht te doen zodat Peter Denteneer als eerste buitenkwam. Na de eerste loopronde kwamen Peter en Pieter samen voorbij de aankomst, Willem volgde al op 150 meter en Kjell begaf volledig. Bij het ingaan van de tweede ronde had Pieter Hemeryck de leiding genomen maar Peter gaf geen krimp. Enkele honderden meter voor de aankomst zette hij de spurt in en won enigszins verrassend voor Pieter. Willem werd verdiend derde.

Uitslagen Veloopzwem