Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joerie Vansteelant wint triatlon in Mallorca
Nieuws

Joerie Vansteelant wint triatlon in Mallorca

Joerie Mallorca

Foto: Star Production International

Regerend wereldkampioen duatlon Joerie Vansteelant heeft zondag de Tristar 111 triatlon van Mallorca gewonnen. Het was de eerste triatlon van onze landgenoot. Na 1 km zwemmen wist hij zijn achterstand op de leiders redelijk beperkt te houden. Tijdens de 100 km fietsen rukte de Torhoutenaar naar voor op. Joerie wisselde in derde positie op minder dan drie minuten van leider Ben Howard. Die was echter geen partij voor de snelle Vansteelant in de afsluitende 10 km lopen. Op 2,5 km van het einde bedroeg het gat minder dan dertig seconden en in de slotkilometers snelde Vansteelant naar de winst. Joerie won in een uitgeregend Mallorca in een tijd van 3u42’51, 43 seconden sneller dan Ben Howard. Johannes Molden werd derde. Tim Brydenbach werd 15de in 3u56’30. In de WTDT-strijd tussen Ruben Vandevoorde en Karl Van Biervliet (van wie partner Sophie De Groote met een polsbreuk aan de kant moest toekijken) haalde die laatste het. Karl werd 24ste, Ruben 27ste. Beide landgenoten pakten een mooie tweede plaats in hun age-group.