Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Bink derde in Thailand, Bruce out in Zuid-Afrika

Op de lange afstand was het dit weekeinde uitkijken naar de Ironman van Zuid-Afrika en de met flink wat prijzengeld gedoteerde lange triatlon van Koh Samui in Thailand. Die laatste wedstrijd zit (nog) niet in een internationaal circuit, maar kreeg heel wat toppers aan de start. Onder hen Marino Vanhoenacker. Hij werd knap derde, nadat Dirk Bockel vooraan bezweek in de loden hitte. Bij een temperatuur van 39 graden was de verrassende Australiër David Dellow de sterkste, voor Faris Al Sultan en onze Bink. In Zuid-Afrika heel wat andere temperaturen. Vooral het zwemmen werd een zware opdracht door de stevig wind die snelheden bereikte tot bijna 6 Beaufort. Bruno Clerbout was de enige Belg bij de profs en hij bracht het er tijdens het zwemmen goed van af met een vijfde plaats. In het fietsen nestelde hij zich in een zevende positie, tot mechanische pech hem uit de wedstrijd sloeg.

De wedstrijd werd gewonnen door de Spanjaard Clemente Alonso-McKernan (8:34:45), voor de Fransman Cyril Viennot (8:41:48) en de Zwitser Mike Aigroz (8:46:04). Bij de vrouwen was de Zwitserse Natascha Badmann (9:47:10) de snelste. Simone Brändli (Zwitserland; 09:52:26) werd tweede, Diana Riesler (Duitsland; 10:01:14) finishte derde. De wedstrijd was uitstekend begonnen voor Bruno. Hij kwam als vijfde uit het water en hield in het fietsen goed stand in de zevende positie. In de tweede fietsronde sloeg de pech echter toe. Er sprong een spaak in het achterwiel van de fiets van Bruno en het hele wiel trok scheef. Na een half uur wachten op assistentie kon Bruno verder. Toen hij daarna nog eens lek reed, was de strijd helemaal gestreden.

 

“Dit is echt balen,” reageerde een diep teleurgestelde Bruno. “Je kan dit soort tegenslag kapot relativeren, maar het blijft zo frustrerend. Zeker omdat ik goed in vorm was en de wedstrijd het soort uitputtingsslag was waarin ik normaal gezien op mijn best ben. Ik heb hier echt veel Hawaï-punten en een mooie prestatie laten liggen. Normaal gezien is mijn volgende wedstrijd de Ironman van Nice op 24 juni. De vraag is of ik niet eerder iets moet doen met de goeie conditie die ik mee naar Zuid-Afrika heb gebracht; dat gaan we in de komende dagen met een rustiger gemoed bekijken.”