Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Spartacus Run geslaagd eerbetoon aan triatleet Artoer Aghajanyan

In Antwerpen hebben ruim drieduizend sportievelingen zich dinsdag 1 mei uitstekend vermaakt tijdens de allereerste Spartacus Run, een survivalrun in “light”-versie over 10 km met 14 verschillende hindernissen. De zon was heel de dag van de partij op Linkeroever en de deelnemers en duizenden toeschouwers zorgden voor een ongelofelijk mooie en vooral sportieve sfeer. De wedstrijd is in het leven geroepen als eerbetoon aan de vorig jaar tijdens de 70.3 Ironman van Antwerpen overleden Artoer Aghajanyan. Voor zijn moeder Evelina werd het een prachtige namiddag. Zij mocht zes keer het startschot geven en overhandigde aan de finish alle medailles. Op het podium mocht ze na afloop ook nog eens het sterkste team huldigen: het Spartacus Team, de vrienden en sympathisanten van Artoer. Met Desiree Van der Auwera, Thomas Van De Put, Dave Frans, Bart Willemen en Thomas Kesteloot hadden zij de vijf snelste atleten, maar ze mochten met een uitgebreide delegatie op het podium hun prestatie vieren en Artoer herdenken. Individueel ging de winst naar Jean-Francois Charlier. Hij was vijf seconden sneller dan Bert Vermander. Duursportatleet en Energy Lab-man Robin Decottignies behaalde het brons. Bij de vrouwen won Sabine Van Der Zalmen, voor Sofie De Proft en Carla Godeau. Maar dé grote winnaars waren de 3.000 sportievelingen die voor een superdag zorgden op een bijzonder mooi parcours. Wordt vervolgd, met als volgende in de Spartacus Series: de Race Against Nature in de Schorre in Boom in september.