Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Pieter Heemeryck en Ilse Geldhof beste lopers in Lille

Voor het tweede weekend op rij bleven de Belgische triatleten in eigen land op hun honger. Lille wou graag de Vlaamse seizoensopener in open water voorstellen, maar door de lage temperaturen werd ook op het mooie domein van de Lilse Belgen besloten om er een duatlon van te maken. En een week na zijn bronzen medaille op het EK sprintduatlon in Horst aan de Maas bevestigde sterke loper én fietser Pieter Heemeryck dat dit werk hem wel ligt. Hij ging van start tot finish aan de leiding en bouwde vooral tijdens de 40 km niet stayeren een geruststellende voorsprong van ruim drie minuten uit. In de afsluitende 10 km lopen liep hij dan ook onbedreigd naar de zege. Achter Pieter was Tim Jacobs de beste van de rest. Bastiaan Libeer verbaasde vriend, vijand en speaker door sterk uit te pakken met een verrassende derde plaats, vlak voor Thomas Buyle en Stenn Goetstouwers. Bij de dames trok Eva Kennis hard van leer, maar de koningin van de sprintafstand van 2011 moest in de 40 km fietsen nog wat leergeld betalen en zakte weg naar de 9de plaats op het winderige parcours. Vooraan kregen we een duo met Joke Coysman en Ilse Geldhof. Duatlete Geldhof nam vlot de maat van Coysman in het afsluitende lopen en won verdiend voor Coyamsn en Anke Matthysen. Eva Kennis rukte nog op naar de vierde plaats en SJKT-atlete Wendy Vervoort werd verrassend vijfde. Op de 1/8ste zegevierde slokop Peter Denteneer. Het was al zijn vijfde overwinning van het nog prille seizoen. Hij haalde het voor ploeggenoot Marten Van Riel en Tom Steenackers. Bij de dames ging Jolien Lewyllie op zoek naar de overwinning maar zij werd in de slotrun nog voorbijgestormd door Liselot Bossuyt. Frone Wouters werd derde.