Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Debbie Verstraeten slaat toe in slotronde in Leuven
Nieuws

Debbie Verstraeten slaat toe in slotronde in Leuven

Debbie Leuven

Foto: Jurgen Heyvaerts

Net zoals de titelverdediger bij de mannen Bart Colpaert leek de winnares van vorig jaar in Leuven, Joke Coysman, op weg naar een tweede zege op rij. Maar de Oostvlaamse kwam in de slotronde van haar halve marathon de man met de hamer tegen en die verkocht een flinke mep aan de winnares van de kwarttriatlon van Geel vorige week. Haar voorsprong van 1’07 op Debbie Verstraeten slonk als sneeuw voor de zon en dus mocht Verstraeten onverhoopt alsnog naar de winst lopen in de slotkilometers. Coysman kwam op 20 seconden van Deborah Van Gossum uit het water, maar verwees de Go Like Hell atlete al snel naar de achtervolging. Joke, sinds dit seizoen bij SJKT, bouwde een mooie voorsprong uit op Debbie Verstraeten en Anke Matthyssen, maar kreeg met technische problemen te kampen. Na wat sleutelen, kreeg ze haar ketting terug op de fiets, maar alleen op de grote plaat en dat kostte haar uiteindelijk kostbare seconden. Die kwam ze in de slotfase dus te kort op Debbie, al was Joke zoals altijd groot in de nederlaag. “Ik kwam een flinke tik van de hamer tegen. Ik heb al een drukke periode achter de rug, maar dat doet niks af aan de zege van Debbie,” vertelde Joke. Debbie Verstraeten was natuurlijk bijzonder tevreden. “Ik liet gisteren een optreden van mijn favoriete band Channel Zero schieten om hier niet te vermoeid aan de start te staan. Ik had tegen de mannen gezegd dat ik mijn afwezigheid goed zou maken met een overwinning en zie, het lukte nog ook. Mijn zwemmen was niet super, maar op de fiets kon ik het verschil beperken. In de eerste loopronde had ik opnieuw last van pijn aan mijn voet, maar toen ik bij in het ingaan van de slotronde hoorde dat het verschil nog maar een minuut was, dacht ik: nu, alles of niets. Ik heb alles gegeven en toen ik op een gegeven moment Joke voor me zag, kreeg ik vleugels. Dit rangschik ik toch bij één van de mooiste momenten uit mijn carrière”, aldus de dolgelukkige Vorselaarse. In de strijd om het brons zette Magali Buytaert haar huidige vorm én haar verdere aansluiting bij de Belgische subtop in de verf. Ze klopte een moegestreden Anke Matthyssen, terwijl Karolien Weuts vijfde werd. Zesde was Kathleen Hollants, de eerste veterane van DTTA, voor Danniëlle De Ley van het collectief sterke Code Roth team van Luc van Lierde.