Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Ilse Geldhof lost verwachtingen in, Gert Van Poucke verrassende kampioen in bewogen BK

Ilse Geldhof is dé dame van het duatlon voorseizoen en bevestigde zondag in Tielt op het Belgisch kampioenschap. Bij de dames werden de verwachtingen door de topfavorietes ingelost. De Waalse Catherine Martens, de laatste weken steeds vooraan te vinden, was als snelste loopster vertrokken, maar Geldhof ging er als vanouds hard vandoor in het fietsen. De Atriac-atlete bouwde een voorsprong van 2 minuten uit op Lieselot Bossuyt. Die kon ook in de slotronde niet meer terugkomen en dus ging de titel verdiend naar Ilse Geldhof. Bossuyt pakte het zilver, Catherine Martens het brons. Terwijl bij de vrouwen de waardeverhoudingen in acht werden genomen, kregen we bij de mannen een tumultueus verloop van de wedstrijd. De topfavorieten bleven lang naar elkaar kijken, te lang, en dus kregen we een onvoorspelbare uitkomst met Gert Van Poucke als verrassende kampioen.

Halverwege het eerste lopen hadden vier atleten echter zich kunnen afscheiden van het pak: ETZ-atleten Gert Van Poucke en Julien Brazy (de Fransman in Westvlaamse loondienst), TRIGT’er Nicolas D’Harveng en SCOTT-atleet Glen Laurens. Ze vertrokken als eersten met de fiets terwijl de andere toppers als Joerie Vansteelant, Tim Van Hemel en Kenneth Vandendriessche al op enige achterstand volgden in een 2° groep. Daar werd er veel naar elkaar gekeken, ETZ had 2 man in de kopgroep zitten vooraan zodat Kenneth en Joerie het meewerken belet werd. Kenneth maakte trouwens nog een zware val en moest met een sleutelbeen breuk afgevoerd worden. De voorsprong van de vier koplopers groeide gestadig tot 1’55 tegen het begin van het 2° lopen. De eerste loopronde deed het kwartet nog samen maar dan begaf eerst Glen en daarna Nicolas. Beide ETZ’ers Van Poucke en Julien Brazy liepen tenslotte hand-in-hand over de meet. Gert Van Poucke werd door de scheidsrechters als overwinnaar en dus ook Belgisch Kampioen gekroond. Nicolas D’Harveng maakte het podium compleet maar pakte zilver in het Belgisch Kampioenschap omdat Brazy de Franse nationaliteit heeft. Glen Laurens krijgt zo toch nog brons.

 

Uitslag BK duatlon