Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Uplace atleten laten alleen wereldkampioen voor zich

Na een bewogen week, waarin de naam Uplace te pas en te onpas viel in de media, zetten Bart Aernouts en Bruno Clerbout Uplace op een sportieve manier in de picture. In de sterk bezette 70.3 Ironman van Rapperswil in Zwitserland stonden de groene Belgen samen op het podium. Alleen tweevodig 70.3 wereldkampioen Michael Raelert was te sterk voor het Belgische duo. Micha leidde de wedstrijd van begin tot einde. Maar Bart en Bruno zetten eveneens vanaf de start een uitstekende prestatie neer. Bruno kwam op slechts anderhalve minuut van Raelert uit het water. Bart kon de schade beperken tot drie minuten. Terwijl sterke fietser Bart oprukte vanuit de 27e positie, was ook Bruno, 14e na het zwemmen, aan een stevige opmars bezig. De Uplace teamgenoten begonnen als zesde (Bart) en zevende (Bruno) aan de halve marathon. Na 10 kilometer liepen Bart en Bruce in tweede en derde positie. Ze maakten er nog een spannende strijd van, waarin Bart net iets sneller was dan Bruno.

 

Bart Aernouts blikte tevreden terug op een geslaagde Ironman 70.3 Rapperswil: “Die tweede plaats is een mooi resultaat. Winnen zat er niet in vandaag. Raelert was echt te sterk. Ik denk dus dat ik er het maximale heb uit gehaald, ook omdat ik voel dat ik nog niet helemaal in topconditie ben. In het zwemmen ben ik goed gestart, maar uiteindelijk heb ik de kopgroep toch moeten laten gaan. In het begin van het fietsgedeelte heb ik heel hard gereden om zoveel mogelijk plaatsen te winnen. In de tweede fietsronde ging het iets trager omdat de groep waarin ik zat niet heel veel tempo maakte en ervan wegrijden moeilijk was. Maar zo kon ik ook wat krachten sparen voor de halve marathon. Uiteindelijk ben ik best tevreden met mijn twee Europese voorjaarswedstrijden, St. Pölten [waar Bart twee weken geleden zesde eindigde] en nu hier in Rapperswil. Nu kan ik rustig opbouwen naar de twee hoofddoelen van het jaar, het wereldkampioenschap Ironman 70.3 in Las Vegas en kwalificatie voor het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Maar eerst zijn er natuurlijk deze zomer twee Belgische wedstrijden: de triatlon van Brugge en de Ironman 70.3 Antwerpen.”

 

Voor Bruno Clerbout stond de Ironman 70.3 Zwitserland in het teken van de bevestiging: “Dit is een opsteker na anderhalf jaar ellende. Ik wist dat ik het kon; de vraag was alleen wanneer ik het zou kunnen tonen in een wedstrijd. Deze derde plaats is in de eerste plaats een bedankje aan de mensen die me in de moeilijke perioden hebben gesteund, en dan vooral mijn vrouw Karen. Terug naar huis kunnen gaan met een podiumplaats maakt het de vele opofferingen waard. Maar voor mezelf telt vooral mijn vorm in deze sterk bezette wedstrijd. Als je de goeie vorm te pakken hebt, gaat alles gemakkelijker. Nochtans was ik niet zeker dat ik zou presteren in deze wedstrijd. Ik heb net een hele zware trainingsstage in Font Romeu achter de rug in mijn voorbereiding op de Ironman van Nice. De vraag was of ik na een week al genoeg gerecupereerd zou zijn. Nu blijkt dat de conditie er is, gaat het erom te bevestigen in Nice. Ik heb nog drie weken om te finetunen, die laatste percentjes te winnen. In Nice wacht immers Lance Armstrong en ik wil me laten zien. Ik doe er niet mee om deel uit te maken van het decor.”

 

Bij de vrouwen was de Zwitserse Nicola Spirig (04:08:52) sneller dan landgenote en titelverdedigster Caroline Steffen (04:12:17) en Gina Crawford (Nieuw-Zeeland; 04:19:53)