Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Marc Geerts maakt indruk in Brasschaat, Eva Kennis kroonprinses van de kwart

Door haar exploten vorig en dit seizoen op de 1/8ste afstand kreeg Eva Kennis de bijnaam Koningin van de Sprint. Zondag werd ze in Brasschaat eerder de Kroonprinses van de Kwart. De dame uit Wuustwezel kwam als derde uit het water op 4’15 van leidster Heidi Veramme. Ze verwees al snel thuisatlete Hestia Van Gerwen, die op 2′ van Veramme aan wal kwam en die later 9de zou worden, naar de derde plaats. In het fietsonderdeel zag de ervaren Veramme, voor het eerste sinds Brasschaat vorig jaar weer competitief in actie, Kennis steeds dichterbij komen. Halfweg het laatste lopen nam Eva de scepter over om naar haar mooiste zege uit haar nog jonge triatloncarriere te lopen. Heide Veramme werd knap tweede en Veerle Kiebooms was een blije en terechte derde. Bij de mannen zorgden de topfavorieten voor vuurwerk. Ondanks drie uitvalspogingen op de fiets, met telkens thuisatleet Wouter Vander Mast en Stijn Goris in een hoofdrol, kregen we een grote kopgroep. Samen begonnen ze aan een langgerekte loopspurt van 10 kilometer, iets waarop Marc Geerts vroeger en nu nog steeds een patent heeft. Hij pakte op overtuigende wijze zijn eerste overwinning van het seizoen.

Onder het toeziend oog van co-commentator Peter Croes, die zijn nieuwe job met veel bravoure uitoefende, kregen we een erg spannende strijd bij de mannen. Thomas Jurgens leidde de debatten in tijdens het zwemmen. Hij pakte een twintigtal seconden voorsprong op Stijn Goris en Marten Van Riel. Alleen Dennis Devriendt miste door een slechte wissel de aansluiting met de kop, maar hij kwam samen met Karhu-ateet Stef Verachten nog dicht terug in het fietsen. Vooraan kregen we drie Atriac-atleten met Thomas Jurgens, Lander Dircken en Marc Geerts, twee Oil Service-mannen met Stijn Goris en Matthias Laureys (een dag na zijn vijfde plaats in Sint-Laureins in Brasschaat nog goed voor een zevende plek), de 185-youngsters Marten Van Riel en Stijn Noens (die helaas met krampen in het lopen moest uitstappen) en eenzaten Wouter Vander Mast, de Nederlander Vincent Bohm en Ward Vande Capelle. In het afsluitende lopen nam Geerts meteen het voortouw. Van Riel bleef de eerste vijf kilometer nog aanklampen op een tiental seconden, maar daarna werd het gat steeds groter. Terwijl Marc Geerts mocht genieten van zijn ererondje kregen we voor het zilver een bikkelharde strijd tussen lefgozer Marten Van Riel, die het uiteindelijk haalde met slechts een handvol seconden op Stijn Goris, die weer helemaal blessurevrij is. Bohm werd knap vierde en Wouter Vander Mast bedankte zijn thuissupporters met een knappe vijfde plaats.

 

Op de sprintafstand ging de overwinning naar Jan De Henau. Die haalde het voor Dieter Moens en Tom Van Oers. Bij de dames was Louise Vandenbroucke de snelste, voor Sarah Verjans en Celine Broeckaert.