Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wim De Cort:: “Er moest een ETZ-atleet kampioen worden”
Nieuws

Wim De Cort:: “Er moest een ETZ-atleet kampioen worden”

bk dua 2012Het Belgisch Kampioenschap duatlon kende een onvoorspelbaar verloop en een verrassende, maar daarom niet minder verdiende winnaar. Gert Van Poucke plukte de vruchten van uitstekend ploegenwerk van het Energy Team Zuidwest. Zijn ploegmaat Wim De Cort legde ons nog even uit waarom de ploegentactiek zo goed uitpakte in Schuiferskapelle. “Dit weekend was op het BK Duatlon het enige doel van ETZ om minstens 2 à 3 atleten op het podium te krijgen. Het maakte eigenlijk weinig uit wie, de collectieve aanpak primeerde,” vertelt de Belgische kampioen lange afstand.


“In het eerste lopen van 10 km kregen we een grote kopgroep. Toen de voorste mannen op een licht drafje 20 meter namen (met ETZ’ers Julien Brazy en Gert Van Poucke) besloten wij met de anderen van ETZ om toe te kijken waartoe dit zou leiden. In de fietsproef dachten we aanvankelijk dat andere ploegen het gat zouden dichten, maar dit was niet het geval! Zelf bleef ik alert voorraan in het peleton om eventuele demarrages te counteren om niemand te (ver) laten wegrijden. Zo konden Kenneth Vandendriessche, Joerie Vansteelant en later ook Xander Denys rustig meebollen om zich wat te sparen.”

“Toen kenneth ervandoor ging, zette hij een stevige demarrage neer, waar slechts enkelen konden volgen. Hij kwam in aanraking met een andere atleet en raakte zo uit balans. Een fameuze smak tegen de grond was het gevolg. Dit deed het peleton beseffen dat demarreren en weg rijden wel eens heel anders kan uitdraaien dan een heroische daad. Wij vinden de sleutelbeenbreuk van Kenneth natuurlijk uiterst jammer! Ondertussen ging de koers gewoon door. Ik bleef aandachtig voorin in het peleton, Joerie keek met een goedkeurend oog toe van achteraan het peleton. Het was zijn dagje niet en de weersomstandigheden waren zeker niet motiverend. De groepjes bleven dus zoals ze gevormd waren, daar er geen andere ploegen de echte forsing wouden voeren. Met Nicolas d’Harveng en Glen Laurens hadden TRIGT en SCOTT ook een mannetje vooran. Dus niemand wou echt alles op alles zetten. Voor ETZ een ideaal scenario en dus hopen maar dat Julien en Gert het konden afmaken… Wat ze ook deden!

 

ETZ

In de laatste run zette ik ook nog even alles op alles, en eindigde zo 6de, wat in deze tactische koers nog het hoogst haalbare was. In stayerwedstrijden zijn het meestal de slimsten die winnen en dit keer verliep de ploegentactiek perfect. Maar laat ons eerlijk zeggen dat Gert en Julien het niet gestolen hebben. Zij hebben een enorm loopnummer neergezet (14’30” laatste 5k). Dus het is verdiend! Wij zijn uiterst blij dat Gert Van Poucke kampioen is en dat we als ploeg collectief sterk voor de dag kwamen”, aldus Wim De Cort.