Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Hemeryck de grote favoriet
Nieuws

Pieter Hemeryck de grote favoriet

heemeryckMet meer dan 400 deelnemers en een volledig volzette kwart kan Triatlon Retie op zondag 17 juni opnieuw rekenen op een ruim deelnemersveld voor de derde editie. Peter Croes, de winnaar van 2010 en de tweede van vorig jaar, is er niet bij. Tim Brydenbach, derde vorig jaar, heeft zich op de valreep nog ingeschreven. Samen met de andere toppers zal hij er ongetwijfeld een mooie wedstrijd van maken.

Na zijn zege in 2011 is Pieter Hemeryck ook dit jaar de grote kanshebber voor de overwinning op de kwart. Met Herderen, Lille en Zwevegem schreef hij dit seizoen al drie zeges op zijn naam. Net zoals in 2011 neemt hij zaterdag deel in Brugge en zondag in Retie. “Na Brugge ga ik goed losrijden, veel eten en drinken. Vorig jaar is dat gelukt en ik hoop dit jaar ook. Verder dit seizoen focus ik mij op het Europees en Wereldkampioenschap. Om Europees te mogen deelnemen moet ik een top-20 plaats halen op een Europese beker, voor het WK een top-8 plaats. Mijn lopen is goed verbeterd, dus ik denk wel dat het erin zit, hoewel veel afhangt van het wedstrijdverloop.”

 

Ruben Gys gaat na zijn zesde plaats in 2011 dit jaar resoluut voor het podium. “Ik heb de deelnemerslijst bekeken en dat moet erin zitten. Op het BK in Doornik werd ik vijfde en eerste bij de U23, in Geel achtste. Pieter Hemeryck is volgens mij de snelste in Retie maar voor plaats twee of drie doe ik mee. Mijn fysiek zit zeer goed op dit moment en ook het gevoel op training is prima. Retie staat jaarlijks op mijn kalender. Het is een mooi parcours, een toffe sfeer en een goede organisatie. Dit jaar ga ik wat minder wedstrijden doen, benieuwd wat dat zal geven.”

Uit buurgemeente Arendonk komt Dirk Baelus aan de start. Die heeft een druk jaar achter de rug met de ontwikkeling van een eigen voedingsreep en de publicatie van zijn boek ‘Pure kracht’. “Dit jaar nam ik al deel in Weert en in Meer en presteerde ik boven mijn verwachtingen. In Retie wil ik zo goed mogelijk voor de dag komen, niet meer en niet minder. Het weekend nadien start ik op de halve in Butgenbach. Verder kijk ik niet vooruit want dat hangt volledig af van mijn werksituatie. Met mijn eigen zaak rond begeleiding en workshops is het allemaal wat onvoorspelbaar. Trainen blijf ik sowieso doen, want zonder training lukt het niet.”

Helemaal vanuit Italië komt Eddy Papais. Zorgt hij voor de verrassing? “Ik kom speciaal voor Retie naar België omdat Ridley een van de hoofdsponsors is van mijn team, Peperoncino Team. In eigen land sta ik geregeld op het podium, vorig jaar werd ik nationaal universiteitskampioen en behaalde ik zeges in de Triatlon van Bari en die van Locarno (Zwitserland). In Retie verwacht ik een goed niveau te halen.”

 

Joke Coysman wil winnen bij de vrouwen

Joke Coysman is de te kloppen vrouw bij de dames. Met overwinningen in Geel, Zwijndrecht en Troyes (Frankrijk) en een tweede plaats op de halve in Leuven kan ze al een mooi palmares voorleggen in 2012.  Mijn conditie is ongeveer die van vorig jaar,” vertelt ze. “Mijn lopen is zelfs iets sneller nu. Retie maakt deel uit van de Flanders Cup en daarom neem ik deel. Ik doe de meeste wedstrijden van de Flanders Cup. Uiteraard ga ik voor het podium en liefst zo hoog mogelijk. De dag voordien neem ik deel in Brugge, het zal even afwachten worden hoe ik die wedstrijd verteer.”

Mede-organistor Liesbet De Schryver, vorig jaar nog winnares, vreest dat ze haar meerdere zal moeten erkennen in Coysman. “Ik heb haar nog nooit geklopt. Bovendien weet ik niet hoe mijn conditie is op dit moment, want ik heb enkel nog maar deelgenomen in Weert, waar ik tweede werd. Ik bereid me momenteel voor op een hele triatlon op 19 augustus in Vichy en misschien wil ik volgend jaar nog eenseen Iron Man doen.”

De Retienaren kijken ongetwijfeld uit naar de prestatie van de plaatselijke atlete Kathleen Smeyers. “Ik nam dit jaar al deel in Lille, Zwijndrecht en Meer. Bij die laatste werd ik tweede. Ik liep aan de leiding maar werd in de laatste ronde nog voorbijgestoken. Mijn voorbereiding liep wat moeizaam met een verzwikte voet en wat last aan de heup, maar intussen zit ik weer op schema. Vorig jaar was ik vierde in Retie, maar dat zal dit jaar moeilijk worden, gezien het sterke deelnemingsveld bij de vrouwen. In augustus ga ik in Vichy mijn eerste halve triatlon doen. Van een hele droom ik voorlopig nog.”

 

Loopschoenen voor de winnaars

De fabrikant van loopschoenen Karhu doet een mooie geste. De winnaars op de achtste en de kwart, zowel bij de mannen als de vrouwen, nemen een gratis paar kwaliteitsloopschoenen mee naar huis. Alle deelnemers komen trouwens in aanmerking voor een prachtige Ridley-fiets ‘Icarus Flandrien’. Die wordt na afloop verloot tijdens de prijsuitreiking.

 

Praktisch

13:00 uur: start 1/8ste dames en trio’s
13:10 uur: start 1/8ste heren
14:40 uur: start 1ste G-triatlon
14:45 uur: start 1/4de dames
14:55 uur: start 1/4de heren
15:05 uur: start 1/4de veteranen

Inschrijving en aankomst: GC Den Dries, Kerkhofstraat, Retie

 

www.triatlonretie.be