Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts en Pieter Heemeryck maken het spannend in Brugge
Nieuws

Bart Aernouts en Pieter Heemeryck maken het spannend in Brugge

UPDATE : uitslagen zijn onderaan het artikel toegevoegd

pieter bruggeDe negende City Triatlon van Brugge kreeg een superspannende loopfinale bij de mannen. Titelverdediger Bart Aernouts ging in de laatste 10 km een rechtstreeks duel aan met Pieter Heemeryck. Zo spannend het bij de mannen was, zo duidelijk was de hegemonie van Joke Coysman bij de vrouwen. Door de afwezigheid van Sofie Goos kregen we bij de dames een tweestrijd tussen Jolien Lewyllie en Joke Coysman. Die laatste bewees haar huidige goede vorm in een sterk fietsnummer. Dat gaf haar voldoende voorsprong op Jolien om onbedreigd naar een nieuwe overwinning te lopen. Lewyllie werd tweede en Louise van den Broucke pakte een knappe derde plaats.

Bij de mannen nam Bart Colpaert een vliegende start. Colpie pakte Brugge mee als laatste voorbereidingswedstrijd voor de Ironman van Frankfurt, maar éénmaal aan kop van de wedstrijd had hij geen andere keus dan door te gaan. Samen met Pieter Heemeryck en Kjell De Hertogh vormde hij de kopgroep van drie. Die had ongeveer een halve minuut op Bart Aernouts en een minuut op een groep met onder andere Peter Croes en Michael Dewilde.

In het lopen nam Pieter Heemeryck meteen het voortouw en tot halfweg hield hij Bart Aernouts op twintig seconden. Maar even na kilometer 6 sloeg de Uplace-atleet toe. Aernouts pakte de leiding en hield Heemeryck constant op tien seconden. Aernouts ging zo op weg naar een nieuwe zege in Brugge. Heemeryck strandde uiteindelijk een minuut later opnieuw op de tweede plaats (net zoals vorig jaar, toen werd hij daags nadien winnaar in Retie). En Bart Colpaert pakte de oververdiende bronzen medaille voor Peter Croes.

 

Bart Aernouts keek terug op een zwaarbevochten zege: “Dit was zeker mijn mooiste overwinning in Brugge, net omdat ze zo lastig was. Ik heb de afgelopen weken hard getraind, waardoor ik niet fris aan de start verscheen. Dat moet je dan bekopen in je zwakste discipline. Mijn zwemmen was dus niet goed, wat wel een gewoonte lijkt te worden in Brugge. Maar de andere jaren kon ik in het fietsen al de leiding nemen en dat is nu niet gelukt. Ik heb het dus moeten doen in het lopen. Ik heb mijn eigen tempo gelopen, maar ben wel voluit moeten gaan. Pieter was echt sterk vandaag. Ik heb er zeker voor moeten werken.”

 

Uitslag Individueel

 

Alle uitslagen in één PDF

 1. Startreeksen
 2. Deelnemerslijst Uitgebreid   Alfabetisch   Numeriek
 3. Uitslag Algemeen Scratch   Rode kaarten (meestal ten gevolge van het niet binnenkomen in de strafbox na het oplopen van een gele kaart)
 4. Uitslag Per Categorie
 5. Uitslag volgens de startwaves
 6. Podia

Uitslag Trio’s

 1. Startreeksen
 2. Deelnemerslijst Uitgebreid   Alfabetisch   Numeriek
 3. Uitslag Algemeen Scratch 
 4. Uitslag Per Categorie
 5. Uitslag volgens de startwaves
 6. Podia

Uitslag Zwemloop  

 1. Deelnemerslijst Uitgebreid   Alfabetisch   Numeriek
 2. Uitslag Algemeen Scratch 
 3. Podia

Uitslag Kidsrun

 1. Deelnemerslijst Uitgebreid   Alfabetisch   Numeriek
 2. Uitslag volgens de startwaves