Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Hemeryck en Joke Coysman bevestigen in Retie
Nieuws

Pieter Hemeryck en Joke Coysman bevestigen in Retie

Uitslagen onderaan het artikel

pieter heemeryckVoor het tweede jaar op rij heeft Pieter Hemeryck de Klimatechnics-Solar Ster Triatlon in Retie gewonnen. Hemeryck maakte er, na zijn schitterende 2e plaats in Brugge de avond ervoor, op de kwart een onemanshow van door van start tot finish de leiding te nemen. Aan de streep had hij 2,5 minuut voorsprong op Tim Brydenbach en 4 minuten op Ruben Geys. Bij de vrouwen was het even spannend wanneer Joke Coysman en Liesbet De Schryver mekaar tijdens het zwemmen en het fietsen in het vizier hielden, maar bij het lopen nam Coysman afstand en ze liep onbedreigd naar de zege.

Voor deze derde editie kreeg Triatlon Retie bijna 400 atleten aan de start. Het zonnetje had veel toeschouwers naar het centrum van de gemeente gelokt. Bij de mannen kregen die een beresterke Pieter Hemeryck te zien. Een dag eerder in Brugge was hij tweede geworden achter Bart Aernouts; in Retie mocht hij met de bloemen naar huis. Hij was al de beste na 1500m zwemmen en tijdens het fietsen en lopen bouwde hij zijn voorsprong verder uit.

“Mijn lichaam zei me dat ik het aankon na de toch wel serieuze inspanning in Brugge gisteren, maar mijn spieren zeggen nu wel dat ik aan rust toe ben,” lachte de winnaar na afloop. “Nadat ik als eerste uit het water kwam, heb ik bij het fietsen in het begin goed doorgetrokken zodat ik een gat kon maken. Bij de eerste passage had ik al een minuutje voorsprong. En dan ben ik tempo blijven houden. Veel last van de wind had ik niet, het is een voordeel wanneer het waait als je een goede fietser bent.” Voor de 22-jarige atleet uit Heverlee was dit zijn vierde overwinning van het seizoen.

Achter hem konden Tim Brydenbach en Ruben Geys nooit in zijn buurt komen. Op het einde van de fietsproef kwam Geert Lauryssen even Geys bedreigen, maar tijdens het lopen stelde Geys zijn derde plaats veilig.

 

joke coysman Bij de vrouwen stond er geen maat op Joke Coysman. Tijdens het zwemmen en fietsen dulde ze even Liesbet De Schryver voor zich, maar in de laatste fietsronde ging ze die voorbij zodat ze als eerste aan het loopgedeelte kon beginnen. Daarin liep ze weg van haar tegenstand. Tijdens het lopen ging ook Leen Vanden Daelen voorbij De Schryver, die als mede-organisator de tol betaalde voor vele weken hard werk. Coysman had aan de streep bijna 3 minuten voorsprong op Vanden Daelen en bijna 5 minuten op De Schryver.

“Het zwemmen ging goed,” vertelde Coysman. “Ik kwam vlak achter Liesbet uit het water. In de wisselzone was ik bijna mijn nummer vergeten en daardoor moest ik een gat laten op Liesbet. Ik heb dat moeten toerijden en heb dan even gerecupereerd. In de laatste fietsronde ben ik haar voorbijgegaan zodat ik bij het lopen al wat voorsprong had. Het lopen ging goed tot de laatste 2 km. Toen werd het zwaar.” Niet verwonderlijk want Coysman had een dag eerder ook al deelgenomen in Brugge. Met succes want ze won er. “Twee dagen na mekaar winnen heb ik nooit eerder gepresteerd,” lachtte ze. “Nu ga ik toch wel enkele dagen goed rusten.

Op de 1/8ste was Tom Suetens de beste voor Thomas Vandiest en Alexis Krug. Bij de vrouwen op die afstand was de zege voor Miek Vyncke, voor Evelien Janssens en Veerle Kiebooms.

 

Uitslag 1/8 Triathlon in PDF formaat.

 1. Deelnemers Alfabetisch  Numeriek  Indeling startreeksen en nummers   
 2. Alle uitslagen in één PDF
 3. Uitslag Algemeen
 4. Uitslag Per Reeks
 5. Uitslag per categorie
 6. Podiumplaatsen

Uitslag 1/4 Triathlon in PDF formaat.

 1. Deelnemers Alfabetisch  Numeriek  Indeling startreeksen en nummers
 2. Uitslag Algemeen
 3. Uitslag Per Reeks
 4. Uitslag per categorie
 5. Podiumplaatsen