Broers Moonen domineren militair kampioenschap

Nadat vorig weekend Hans Moonen de militaire triatlon georganiseerd door zijn broer Peter had gewonnen, was de uittredende militaire kampioen ook de sterkste in het Belgisch militair kampioenschap triatlon in Brasschaat. “Het militair kampioenschap werd een off-road triatlon in Brasschaat“, vertelt Hans. “Onze Peter wilde eigenlijk dit jaar een echte kwarttriathlon op de weg organiseren als militair kampioenschap maar aangezien de stad Mol zijn voorgestelde parcours had afgekeurd, heeft hij dan maar een recreatieve wedstrijd georganiseerd op het militair domein van Leopoldsburg over de 1/8ste afstand. Die won ik voor Laurent Nobels en Bart Borghs. De Off-road wedstrijd in Brasschaat zou dus weer beslissen over de militaire kampioen. Bijgevolg gaven al heel wat mannen van de militaire triathlonploeg forfait, aangezien ze niet van mountainbiken houden. Geen Dennis Devriendt, Kevin Maggen en Tim Jacobs dus aan de start.”

“In het zwemmen ging ik al aan de leiding met enkel een trio in m’n voeten”, gaat Hans verder. “Op de fiets moest ik de fietser van dit trio (Peter Douha 5de op militair kampioenschap mtb) aanvankelijk laten rijden. Wat later kreeg ik het gezelschap van het tweede trio (Peter Verstraete 7de op militair kampioenschap mountainbike) en daarmee samen de fietsproef afgewerkt. Samen ook weer tot bij de leider gereden zodat we met 3 ongeveer gelijk in de wissel doken. Waarvan ik wel de enige individuele was. Peter Moonen was op dat moment bij de individuelen opgerukt bij de zware mountainbikeproef (veel diepe plassen door hevige regenval de dag voordien) naar de 2de plaats. Hij kwam de wissel in op 6 min achterstand. De plaatsen 1 en 2 wisselden uiteraard niet meer en dus zijn we 1 en 2 geworden op het militair kampioenschap. Dieter Staelens (2de vorig jaar) werd nu 3de.” aldus Hans.

Fienne Mertens is de nieuwe kampioene bij de dames en volgt zo Melanie Matthys op.