Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Joerie Vansteelant opnieuw op triatlonpodium in Deauville

Joerie Vansteelant heeft blijkbaar de triatlonmicrobe te pakken. Hij maakte er eerder al geen geheim van dat hij na zijn actieve duatloncarrière zich graag richting Ironman wil begeven. Ondertussen was hij al succesvol bij zijn triatlondebuut dit seizoen in de 111 Tristar van Mallorca. Ook in de 111 Tristar van Deauville stond Joerie op het podium. De winst ging naar specialist Sylvain Sudrie, maar daarachter kregen we een verbeten strijd tussen de twee kopstukken van het internationale duatlon op de lange afstand: Vansteelant en Anthony Leduey. De Fransman haalde het voor het zilver. Joerie pakte het brons. Ook een aantal WTDT-atleten trokken naar Deauville. Lode Vaernewyck was de beste Kinepolis-atleet, met een 26ste plaats overall. Meteen goed voor winst in de age group M40. Edward Devos pakte de 39ste plaats.

De Tristar 111 van Deauville was de 2e triatlon uit de prille triatloncarrière van Joerie Vansteelant. Hij bewees al in Mallorca dat het format – 1km zwemmen, 100km fietsen, 10km lopen – hem ligt. Het zwemgedeelte was voor de eerste keer in open zee. Dit zou een belangrijke factor blijken…

 

De start was intens, en met 700 atleten stormden ze de zee in. Joerie werd door gebrek aan ervaring bij de eerste boei ingesloten en de angst sloeg op zijn lichaam. Hierdoor verloor hij kostbare minuten en kwam rond de 65e plek uit het water op 7’30 van Sylvain Sudrie (ex-wereldkampioen triatlon LD), waardoor hij dus een veel slechtere zwembeurt maakte dan zijn vorige triatlon in Mallorca.

 

Joerie zag het op de fiets niet meer zitten, maar naargelang de wedstrijd vorderde kwam hij toch dichter op een grote groep die voor de 2e plaats fietste. Het werd al snel duidelijk dat Sudrie goede benen had want zijn voorsprong liep op tot 8 minuten, ondanks een duidelijk stayerende achtervolgende groep. Toch kon Joerie in de laatste 15 kilometer de aansluiting maken en in één van de laatste kilometers een snedige versnelling plaatsen.

 

Enkel Le Duey kon deze volgen (weliswaar in de wielen…) en met 2 konden ze met een kleine voorsprong voor de 2e plaats wisselen. Sylvain Sudrie won dominant de wedstrijd, voor de 2e plek bleek Le Duey iets te sterk, en kon 10 seconden voor Joerie naar de 2e plek snellen. Joerie werd 3e en kon tevreden terugblikken na het tumultueuze zwemgedeelte. Nieuw-Zeelander James Elvery werd kort hierachter 4e.

 

De volgende Tristar van Lyon is momenteel de laatste triatlon van het seizoen voor Joerie.