Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Ook Katrien Verstuyft en VTDL willen stappen ondernemen tegen BOIC

UPDATE MET FORMELE REACTIE VTDL

 

Na publicatie van onderstaande artikel kwam brijdag een stroom van reacties op diverse sociale media op gang. Reinout Van Schuylenbergh, topsportcoördinator van de VTDL, maant in een officieel persbericht aan tot kalmte: “Laat ons rustig blijven en rationeel handelen. We verwachten eerstdaags een officieel bericht van het BOIC met de motivatie van haar beslissing en bekijken op basis daarvan welke procedure er best kan gevolgd worden. We bereiden intussen de nodige dossiers al voor.” aldus reinout. De VTDL heeft intussen ook een persbericht op haar website geplaatst. “Op maandag 18 juni laatstleden is het deliberatiedossier van Katrien Verstuyft beoordeeld door de Raad Van Bestuur van het BOIC.  We hebben dinsdag de mededeling ontvangen dat de Raad Van Bestuur beslist heeft Katrien Verstuyft niet te selecteren.  In afwachting van het officiële bericht van het BOIC, waarin deze beslissing gemotiveerd wordt, onderzoekt de VTDL op welke wijze op deze beslissing kan gereageerd worden.  Hierbij worden juridische stappen niet uitgesloten.”

Het BOIC komt steeds meer onder druk te staan wegens niet-selecties van talentrijke atleten, maar vooral wegens nogal tweeslachtige selectienormen tussen verschillende sporten en met grote verschillen tussen internationale en nationale normen. Triatlete Katrien Verstuyft voldeed volledig aan de internationale norm om zich te kwalificeren voor de OS in Londen, maar miste op 12 seconden na een achtste plaats in een tumultueus EK. De deliberatie begin deze week liep op een sisser af. Het BOIC besloot om Katrien niet te selecteren. Reinout Van Schuylenbergh, de topsportcoördinator van de VTDL, laat in Het Laatste Nieuws weten dat de Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga verdere stappen tegen het BOIC overweegt: “De federatie onderzoekt welke stappen we kunnen ondernemen. We bereiden een dossier voor en hopen dat het BOIC zijn stelling herziet, want tegen een beslissing van de raad van bestuur is binnen het BOIC geen beroep mogelijk.”

Nog volgens Het Laatste Nieuws kan de VTDL eventueel naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport stappen om de selectie af te dwingen. Olivier Rochus bevestigde eerder al dat hij de beslissing van het BOIC om hem niet te selecteren voor de rechtbank zal aanvechten. Dat deed hij vier jaar geleden ook al voor de Spelen van Peking, toen met succes. Lees het volledige artikel hier.