Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Norseman Xtreme triathlon : met als beloning … een t-shirt
Nieuws

Norseman Xtreme triathlon : met als beloning … een t-shirt

 

k226 Op 4 & 5 augustus vindt in Noorwegen de Norseman Xtreme triathlon plaats. De afstanden zijn dezelfde als die van het Ironman circuit, namelijk 3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42km lopen. Toch is heeft deze Norseman zijn naam Xtreme niet gestolen. De wedstrijd start ’s morgens om 5u vanop een Ferry in het midden van een prachtig, maar ijskoud fjord (het is dan ook in het hoge noorden te doen).
Na die frisse duik wordt de wetsuit ingeruild voor de fiets. Het fietsparcours overbrugt maar liefst 4000 hoogtemeters. Dat is ongeveer het dubbel van bij de gemiddelde Ironman triathlon. En als kers op de taart volgt een marathon met aankomst op de Gaustatoppen-berg, op 1900m hoogte.

Aan dit huzarenstuk deelnemen is niet voor iedereen weggelegd. Uiteraard moet je over een fantastische conditie beschikken. Maar je moet ook door de organisatie geselecteerd worden. Van alle kandidaturen kiest de organisatie zelf welke 240 deelnemers mogen starten. Dit jaar verschijnen er 5 Vlamingen.

Kurt Berckmans, Lena Feringa, Jeroen Vandecasteele, Lode Vaernewyck en Wim Fierens zullen onze kleuren gaan verdedigen. Kurt Berckmans is “een speciaal geval”. Berckmans was vroeger actief op de 1/4 afstand, maar moest om medische redenen noodgedwongen stoppen met sporten. Na vele jaren sportverbod, bracht een chirurgische ingreep toch de mogelijkheid om weer aan triathlon te doen. Vorig jaar keerde hij terug en deed de Ironman van Regensburg. En hij koppelde aan zijn come-back een actie om geld in te zamelen voor kinderen met authisme.
Toen hij dit jaar hoorde dat hij geselecteerd was voor de Norseman, en er nog 4 andere Vlamingen aan de start zouden verschijnen, nam hij contact op met de anderen en kon hij hen overtuigen om samen hun schouders onder 2 goede doelen te zetten. Onder de vleugels van de meter van het project : miss België,  Cilou Annys en de peetvader van de Belgische triathlon Luc Van Lierde als peter van het project, wordt er nu aandacht gevraagd voor mensen met CVS, het chronisch vermoeidheidssyndroom. En er wordt zo veel mogelijk sportmateriaal ingezameld voor kansarme kinderen.

Wil je meer lezen over dit project, dan kan je terecht op www.k226.be of op hun facebook pagina