Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Australiër houdt Veramme van zege in Vilvoorde

Aussie Kane Simpson werd zaterdag 30ste in de ETU Premium Cup in Holten en trok op zondag naar Vilvoorde. Daar liep hij sneller dan Koen Veramme in de slotronde van vier ronden lopen. De Australiër zat mee in de kopgroep na het zwemmen met Thomas Jurgens en Peter Denteneer. Onder impuls van Geert Janssens en Ward Vande Capelle kregen we in de slotfase van het fietsen, op een nat en gevaarlijk glad parcours, een ruime kopgroep met ook Koen Veramme, David De Grooff en Jan Syryn. In het lopen gingen Veramme en Simpson er het snelst vandoor. Geert Janssens bleef op een tiental seconden aanklampen, maar hij kwam niet meer terug en was tevreden met het brons. Koen Veramme verloor dus de eindspurt van Simpson. “Jammer. Ik had vandaag absoluut de benen om te winnen, maar dan komt zo’n Australiër uit het ITU-circuit hier de overwinning wegkapen”, vertelde Koen.

Bij de dames was Joke Coysman opnieuw oppermachtig. Ze blijft de overwinningen opslagen. In Vilvoorde pakte ze haar achtste zege van het seizoen. Jolien Lewyllie kwam opnieuw als eerste uit het water, maar zij kwam in de slotfase van het fietsonderdeel ten val en moest geblesseerd opgeven. Achter Joke kregen we een mooie strijd tussen Karolien Weuts en Leen Vanden Daelen. Karolien had de beste benen en pakte het zilver. Lieselot Bossuyt kwam zich nog mengen en won de strijd voor het brons. Leen werd vierde.

In de achtste triatlon won Estelle De Groot voor Sanne Boonen en Ninah Van Aelst. Bij de mannen was Jonathan Truyers, de broer van Marjolein, de sterkste. Hij haalde het voor Koen Lintermans en Jasper De Coninck. Joris Sels slaagde er niet in om voor de tiende keer in Vilvoorde richting podium te gaan. Hij kwam zwaar ten val aan één van de gladde rotondes, maar zette door en werd 27ste.

In de duatlon wonnen Sandra Beckers en Miguel Vanderpoorten.

 

Uitslag duatlon

Uitslag 1/8e triatlon

Uitslag 1/4e triatlon

 

P.S. De 119de plaats in de sprinttriatlon behoort inderdaad yours truely toe. Na jaren speaken en artikels maken voor 3athlon.be was het tijd voor het triatlondebuut. Het ging beter dan verwacht (1u42 in plaats van de vooropgestelde 1u45) en moe maar tevreden kunnen we alleen maar stellen dat het naar meer smaakt. Met dank aan Sportdeals.be, Karhu en Giannimotta voor het materiaal en aan iedereen voor de vele aanmoedigingen en steunbetuigingen.