Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Bink pakt zijn tiende en meest prestigieuze

TIEN IRONMAN TITELS! We zetten het even in hoofdletters neer. Tien overwinningen in een Ironman. Daarmee plaatst Marino Vanhoenacker zich definitief in de galerij van de allergrootsten in het Ironman circuit. Die tiende zege kwam er dit weekend in Frankfurt. Toen Bink vorig jaar nog het wereldrecord pakte in Klagenfurt, kon hij daarvan niet lang genieten omdat Andreas Raelert in Roth de beste wereldtijd op een volledige triatlon nog wat scherper stelde. En dus was het dit jaar tijd voor dé revanche. Op het thuisterrein van Der Andy liet onze Bink geen spaander heel van de Duitser tijdens het Europese Kampioenschap Ironman. Marino zwom sterk en rukte dan als vanouds op tijdens het fietsen. Sebastian Kienle was de enige die nog enigszins kon aanklampen, maar in de afsluitende marathon was Marino alweer een maat te groot. Met een eindtijd van 8u03’31 won Vanhoenacker zijn tiende Ironman titel. Kienle werd op meer dan zes minuten tweede. Andy Raelert werd vierde op maar liefst 14′. Dat is meteen een mentale 1-0 voor onze landgenoot in de aanloop naar Hawaii.

Ook knap waren de tiende plaats overall van Bart Colpaert, die alweer beste age grouper was, de vijfde plaats van Sofie Goos en de derde plaats van Sigurd Vandenbroucke in de jongste age group.