Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Lefgozer Lukas De Jonghe sprint naar zege

De tweede editie van de Aronde kwarttriatlon van Middelkerke had ondanks de regenachtige weersomstandigheden alle ingrediënten van een topwedstrijd. Veel publiek op de dijk, zeezwemmen en veel animo en spanning zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Vooral de mannen hielden het spannend tot in de laatste meters. Steven Van Heirseele en Lukas De Jonghe liepen de laatste drie kilometer schouder tegen schouder en pas in de laatste honderd meter gaf lefgozer Lukas De Jonghe de ervaren Van Heirseele een metertje voorsprong om dan ongenadig achter zijn rug een snelle eindrush in te zetten. SMO-Specialized atleet De Jonghe pakte zo, na al een paar mooie ereplaatsen, zijn allereerste overwinning op een kwarttriatlon. Van Heirseele moest voor de derde keer dit seizoen vrede nemen met de tweede plaats. Wout Moreel rondde zijn inhaalrace af met de derde plaats.

Bij de dames schoof Femke Reynaert een plaatsje op tegenover vorig jaar. Toen moest ze minuten toegeven op Francoise Theate. Dit jaar waren de rollen omgekeerd. Theate zat samen met Deborah Van Gossum en Lieve Paulus-Cappaert vooraan in het zwemmen, maar Reynaert volgde op niet al te grote achterstand. Als vierde kwam Marieke Blomme op het strand toe. De wielrenster greep tijdens de 40 km fietsen meteen de leiding, maar iets na halfweg het lopen op de zeedijk moest ze haar leidersplaats afstaan aan Femke Reynaert. Blomme zou nog terugzakken naar de zevende plaats. Ondertussen hield Reynaert haar Waalse concurrente op een halve minuut zodat ze volop kon genieten van de slotkilometer tussen een massa toeschouwers. Theate werd tweede (en eerste veterane). Deborah Van Gossum etaleerde haar progressie in het lopen met een knappe bronzen podiumplaats.

 

Bij de mannen was het de partner van Deborah, Nelis Pex, die als eerste uit het water stapte. Hij had een kleine voorsprong op Anthony Devos en een groepje met Lukas De Jonghe, Tim Baelus, Steven Van Heirseele, Jeroen Meul en de Australiër Daniel Standen. Anthony Devos wisselde het snelst, maar gaf na een paar honderd meter lopen op wegens een blessure. En daarna kregen we dus de tweestrijd tussen Van Heirseele en De Jonghe. Die had aanvankelijk een twintigtal meter voorsprong op de Driekant-atleet. Maar Steven liep het gat dicht en leek er even op en over te gaan, maar dat was zonder lefgozer De Jonghe gerekend. Die beet zich vast in het spoor van Van Heirseele. “Ik kon niet beter op dat moment”, bekende Lukas achteraf. “Ik was al blij dat ik met Steven mee kon. Het tempo bleef wel constant hoog, maar ik hoopte op het einde nog genoeg energie te hebben voor de eindspurt. Daarin liet ik Steven heel even voor om dan achter zijn rug weg te sprinten. Dit doet me deugd. Het is mijn allereerste overwinning op een kwarttriatlon. Ik heb ooit eens de korte afstand in l’Eau d’Heure gewonnen, maar dat is al een hele tijd geleden, dus ik ben hier erg blij mee”, aldus winnaar De Jonghe.

 

Uitslagen Middelkerke