Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Joke Coysman en Bart Becquart eerste winnaars in Damme

Op de Vlaamse feestdag vond in Damme voor het eerst “Den Halven Van Damme” plaats, een triatlon over de lange afstand. Er moest 2 km in lijn gezwommen worden in de Damse Vaart. Daarna volgde 92 km fietsen en vervolgens werd er langs de Damse Vaart nog 19 km gelopen, met aankomst in het centrum van Damme. Bij de vrouwen loste topfavoriete Joke Coysman de verwachtingen volledig in. Ze pakte zonder veel tegenstand al haar negende overwinning van het seizoen. Sophie Van Biervliet werd tweede, Caroline Devos was derde. Bij de mannen kwam Philip Pinket als eerste uit het water, maar Stijn Roelens stormde als leider uit de wisselzone. Stijn zou later zesde worden. In het fietsen rukten eerst Michael Dewilde en dan Bart Becquart op naar voor. Dewilde kreeg te kampen met maag- en darmproblemen en ging onderuit tijdens het lopen. De SMO-Specialized atleet moest zelfs Nicolas Auverdin voor zich dulden in de strijd om het zilver. Maar het goud ging verdiend naar Bart Becquart, die dit jaar een stevige progressie laat zien.