Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts en Joke Coysman als echte Flandriens
Nieuws

Bart Aernouts en Joke Coysman als echte Flandriens

bart oudenaardeFoto: Datapres vzw

 

De allereerste Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde kreeg meteen de juiste ingrediënten om de vergelijking met de Ronde te doorstaan: regenweer, een pittig parcours en twee topfavorieten als winnaars. Zowel Bart Aernouts als Joke Coysman bewezen echte triatlon-Flandriens te zijn. Ze imponeerden alle twee na een sterke zwemproef vooral op het zware fietsparcours. Rob Woestenborghs en Tycho Verbelen hadden een glooiend traject van 43 km in en rond Oudenaarde uitgetekend, met de Vlaanderendreef aan het begin en de Kattenberg aan het einde als scherprechters. Woestenborghs deed het overigens zelf ook uitstekend. Na een indrukwekkende fietsproef kwam hij in het lopen nog terug naar het zilver, maar op respectabele afstand van Bart Aernouts. Die moest slechts 1’20 toegeven op snelste zwemmer Marten Van Riel. De Uplace-atleet rukte al snel op naar de leiding tijdens de regenachtige fietsproef. Die regen maakte vooral de afdalingen erg gevaarlijk. Maxime Verstraete liet het niet aan zijn hart komen en met de nodige risico’s kwam hij terug tot op 15″ van Aernouts. Net zoals in La Roche verloor Verstraete nog veel terrein in het lopen. Hij moest vrede nemen met de vierde plaats. Aernouts maakte het voor een aardig volgelopen markt in Oudenaarde vlot af tijdens de 10 km lopen.

Rob Woestenborghs werd voor eigen volk dus tweede. Het brons was voor de jonge lefgozer Marten Van Riel, die voor de zesde keer dit seizoen op het podium stond.

Bij de dames stapte Joke Coysman vlak voor Louise Vandenbroucke uit het water van de Donkvijver. Op weg naar haar tiende overwinning van het seizoen liet ze tijdens het fietsen geen spaander heel van de concurrentie. Caroline Devos, Evelyn Danneels en Inge Coeck moesten minuten toegeven. Joke liep dan ook zonder veel moeite naar haar tiende overwinning, nauwelijks vier dagen na haar winst in den Halven van Damme. Dat ze nu nummer tien behaalde, wil niet zeggen dat ze het rustige aan gaat doen. “Rust roest bij mij”, vertelde Joke. “Dus de komende tijd zet ik gewoon door. Volgend weekend sta ik aan de start in Kapelle op den Bos. Waar dit gaat eindigen? Ik probeer zo veel mogelijk te winnen, maar mijn hoofddoel ligt vooral bij het Belgisch kampioenschap in Mechelen. Vandaag vond ik hier een parcours naar mijn gading en het ging vooral vlot tijdens het fietsen”, aldus Joke. Eerste veterane Caroline Devos werd knap tweede, voor Inge Coeck, die thuisatlete Evelyn Danneels remonteerde in de laatste honderden meters voor de strijd om het brons.

Ook Bart Aernouts was lovend over het fietsparcours dat zijn maatje Rob Woestenborghs uitgetekend had. “Dit is absoluut het mooiste fietsparcours van Vlaanderen in een triatlon. Ook de aankomst op de Markt in Oudenaarde geeft deze wedstrijd nog wat extra uitstraling. Ik mocht vooral tevreden zijn over mijn zwemmen. Eens op kop was ik op de fiets wel verrast dat Maxime Verstraete zo lang bleef aanklempen. De afdalingen lagen er met momenten glibberig bij, dus heb ik, met het oog op de 70.3 Ironman van Antwerpen volgend weekend, het rustig aan gedaan. Maxime nam veel meer risico. Maar ik was er redelijke gerust in dat ik de snellere loper was. Deze zege doet me deugd. Een mooie opsteker voor Antwerpen, al blijft het WK 70.3 in Las Vegas mijn hoofddoel”, aldus de Uplace-atleet.

En we wilden nog graag even een aparte vermelding geven voor Stijn Demeulemeester, die een “Cipoke” deed. Voor de fun meedoen en toch, met een brede glimlach, een top-10 plaats pakken.