Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Brydenbach op herhaling in Aarschot
Nieuws

Tim Brydenbach op herhaling in Aarschot

tim aarschot

Foto: Jasper de Fré

 

In 2009 kondigde de overwinning van Tim Brydenbach in de Hageland Powertriatlon van Aarschot zijn definitieve doorbraak aan. Drie jaar later pakte Tim er opnieuw de zege in een rechtstreeks duel met Hannes Cool, die dit jaar de Belgische titel lange afstand van Brydenbach afsnoepte. In Aarschot stapte Brydenbach als eerste uit het water met een minuut voorsprong op Hannes Cool. De westvlaming reed het gat dicht tijdens de 60 km fietsen en samen begonnen de twee kemphanen aan de 15 km lopen. Daarin kreeg Hannes last van maag- en darmproblemen. Hij moest nog drie minuten toestaan op de blije winnaar Brydenbach. Dirk Baelus knokte zich te midden een grote achtervolgende groep naar het brons.

Bij de dames leek Stefanie Adam, die samen met Francoise Theate als eerste uit het water kwam, op weg naar de zege. De SP&O atlete reed echter lek en stapte uit de wedstrijd. Charlene Ottevaere won voor Bianca Bellekens en Liesbet De Schrijver.

Op de korte afstand, de zogenaamde Hageland Plastriatlon, ging de overwinning naar Geert Janssens. De Scott-atleet haalde het overtuigend van Ben Brems, de broer van international Willem, en Karhu Testteam-atleet Adam Lambrechts. Bij de dames klopte Sofie Van Rompaey de Antwerpse Amber Billion. Lieve Govaerts werd derde.

 

Op de 1/3e afstand werden streekgenoten en blikvangers Nico Huyberechts en Karel Pardaens, bij zijn (eenmalige) heroptreden, respectievelijk 17de en 19de.

 

Een foto-impressie van de Hageland Powertriatlon vind je hier met dank aan Jasper de Fré.