Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hendrik-Jan Verhaegen is een Ironman
Nieuws

Hendrik-Jan Verhaegen is een Ironman

IM Zurich

“You are an ironman!….Na 9u29min brulde de speaker deze woorden voor mij door zijn microfoon! Alle emoties die in dat ene moment vervat zaten zijn moeilijk te beschrijven…op dat ene moment werd alle emotie van een volledig jaar hard trainen losgelaten…” Het is het mooie begin van het wedstrijdverslag van Hendrik-Jan Verhaegen. De jonge TDL-atleet trok voor zijn Ironmandebuut naar Zurich, waar hij een schitterende prestatie neerzette. Met een 46ste plaats overall werd hij tweede in zijn age group. Als vice-Ironman champion was zijn missie meer dan geslaagd. Zijn volledige verslag lees je hier. Hendrik-Jan was bovendien tweede Belg. Want de beste Belgische prestatie kwam van de hand van de sterke man achter Superphie De Groote, Karl Van Biervliet. Hij werd 30ste in een tijd van 9u22’51 en pakte de vijfde plaats in zijn age group, meteen goed voor kwalificatie voor Hawaii. Benny Peeters was 52ste en 6de in zijn age group. Ook hij nam zijn slot voor het WK in Hawaii. Ruben Vandevoorde miste op een haar na het ticket voor Hawaii met een 11de plaats in zijn categorie. Ook zijn ploeggenoot Jan Wambeke was aan de slag in Zurich. Het leuke is dat hun wedstrijdverslagjes van de hand zijn van de dames achter deze Ironmen. Het eerste is van Lindsey (die van Ruben), het tweede van Vanessa (die van Jan). Alle uitslagen, ook die van de andere Belgen, vind je hier.