Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aernouts en Spirig heersen over Antwerpen
Nieuws

Aernouts en Spirig heersen over Antwerpen

Amper twee weken voor de start van de Olympische triatlon bewees Nicola Spirig met haar 2de 70.3 Ironmanzege van het seizoen dat ze terecht tot de topfavorietes voor Olympisch goud behoort. Of het de juiste zet is om twee weken voor de grootste afspraak van haar carrière deel te nemen in Antwerpen zullen we op 4 augustus weten. Wat ze in Antwerpen liet zien, was alleszins indrukwekkend. Van start tot finish ging de Zwitserse aan de leiding. Zelfs een lekke band, vroeg tijdens het fietsonderdeel, kon haar one woman show niet afremmen. Spirig won met meer dan tien minuten voorsprong op de Britse Susie Hignett. De Nederlandse Heleen bij de Vaate zette een lange remonte in die haar naar het brons bracht. Bij de dames geen Belgische pro’s aan de start. Wel zagen we knappe prestaties van Eva Kennis, Veerle D’Haese, Ann Mertens, Anke Matthyssen en Magali Buytaert. Kennis en Mertens zullen er in september ook bij zijn tijdens het WK.

Bij de mannen kregen we een imposant Uplace feestje, met Bart Aernouts al voor het derde jaar op het hoogste schavotje, Bert Jammaer in een superdag op twee en Bruno Clerbout op acht. Luc Van Lierde werd bij zijn terugkeer nog knap negende. Geert Lauryssen werd 10de overall en was de eerste age grouper, al moest hij voor zich ook de supersterke handcycle atleet Thomas Fruwirth dulden, die een persoonlijk record neerzette in Antwerpen en er de snelste tijd ooit bij de handcycle atleten realiseerde.

Ook Hannes Cool en Wouter Vander Mast pakten de overwinning in hun age group. Onze nationale kampioen lange afstand bedankte voor een ticket voor Las Vegas, maar Wouter trekt wel naar het WK 70.3 Ironman, samen met zijn maatje Bart Schrooyen (vierde in zijn age group en in Las Vegas vergezeld door vader Jan) en streekgenoot Stenn Goetstouwers. De jonge wolf van de 185’ers maakte zijn coach Marc Herremans bijzonder trots met een 2de plaats in zijn age group. Met een tijd van 4u05 en een 24ste plaats overall deed hij het verbluffend goed in zijn allereerste lange afstandswedstrijd.

Bij de pro’s had Bert Jammaer goeie benen. Hij zat na een sterk zwemnummer al snel geïsoleerd vooraan met sterkste zwemmer Stanislav Krylov. De Rus liet het kopwerk aan de Uplace-atleet. Bert wist dat zijn ploegmaat Bart Aernouts, die slechts anderhalve minuut verloor op de snelste zwemmers en op een minuut van Jammaer uit het Galgenweel kwam,  op komst was en dreef het tempo op. “Ik wist dat ik een minuut of vier zou moeten pakken in het fietsen om Bart af te houden”, vertelde Bert. “Ik had er de benen voor vandaag, maar toen Bart alsnog kwam aansluiten, wist ik dat hij het in het lopen zou afmaken. Zelf hield ik voldoende over om Krylov te kloppen. Het belangrijkste is dat ik me erg goed voelde vandaag. Over een paar weken wil ik deze zelfde conditie aanhouden om in de Ironman van New York uit te pakken”, aldus Bert.

bart high5

Bart Aernouts was vol lof over zijn ploeggenoot. “Bert heeft inderdaad hard gevlamd op de fiets. Het duurde lang eer ik het gat gedicht kreeg en ik heb serieus moeten gas geven om die twee in te lopen. Eens we met zijn drieën waren, wist ik dat ik op weg kon naar mijn derde zege hier. Het is raar, ik ken de aankomst hier, maar ik heb nog nooit zoveel kippenvel gehad als vandaag. Het publiek was fantastisch, de Uplace fanclub op de Kaaien, zoveel bekende mensen en dan een topfinish voor het Stadhuis, geweldig.” aldus een in de laatste loopronde kwistig high-5’s uitdelende Bart Aernouts.

Uitslagen van de 70.3 Ironman Antwerpen vindt u hier.