Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Jan Petralia zesde op Alpe d’Huez

Deze week staat in de Franse Alpen niet langer in het teken van de Tour maar wel van triatlon en duatleten. Zondag mochten de duatleten de festiviteiten openen. In het centrum van Bourg d’Oisans moest er eerst vijf kilometer gelopen worden, waarna er 15 km fietsen volgde, met na 1 km meteen het betere klimwerk naar l’Alpe d’Huez zelf. Na het overbruggen van meer dan 1100 hoogtemeters sloten de duatleten af met een loopronde van 2,5 km in het station van Alpe d’Huez zelf. Thibaut Humbert was er de sterkste. De Fransman deed er 1u19’16 over en won voor Sebastien Nordest en ex-wereldkampioen Huub Maas. Onze landgenoot Jan Petralia deed het schitterend met een zesde plaats in 1u22’46. De Allaert Aluminium-atleet werd daarmee beste belofte.

Een volledige uitslag vindt u hier.