Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Opnieuw meer dan 1.000 deelnemers aan de Mr T SPORTA TRIATHLON GENT!

 

Q-Music en VTM-SOAPTEAM zijn ook present evenals 2 teams uit het Gentse schepencollege.

Op zondag 19 augustus is de grootste recreatieve sprinttriathlon van Vlaanderen opnieuw te gast in de grootste sportsite van Vlaanderen, en dit voor de elfde keer al. Vanzelfsprekend blijven we ook dit jaar vier verschillende wedstrijden aanbieden, waardoor werkelijk iedereen de kans krijgt om zich sportief uit te leven, van recreant tot getrainde atleet.
Jolien, Rik en Vincent, de ochtend presentatoren van Q-Music, vervoegen dit keer de habitués van het VTM-soapteam. Ze zetten hun eerste passen in de wereld van triatlon onder begeleiding van een atleet van Olympisch kaliber.
Met hun aanwezigheid steunen het VTM-soapteam en Mr T Triathlonclub drie goede doelen: het sociale project ; Leiekaai 117′ een ontmoetingsruimte voor bewoners van hoogbouwappartementen in de wijk Brugse Poort, Dental Mission – een project rond tandheelkundige projecten in de Filipijnen en To Walk Again.  

TRIATLON

De triatlonsport heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Niet in het minst omdat clubs zoals Mr T al meer dan tien jaar lang de drempel naar de sport bijzonder laag houden. Getuige daarvan de het aantal deelnemers aan de jubileumeditie van vorig jaar: meer dan 1.000 atleten, waaronder heel wat recreanten die voor het eerst aan een triathlon deelnamen.

Uiteraard ligt deze filosofie ook aan de basis van de samenwerking met Sporta, een organisatie die met projecten als ‘Ventouristen’ uitvoerig bewezen heeft sportieve drempels te kunnen verlagen.   

Om deze filosofie ook dit jaar waar te maken, presenteert Mr T het volgend programma:
•    Mr T start met een Just-For-Fun Triathlon (250m zwemmen, 10km fietsen en 2,5km lopen) zonder tijdsregistratie of klassement. Zoals de naam het zegt, primeert hier de fun. Deelnemen kan vanaf 12 jaar.
•    Daarna volgt opnieuw een aparte Sprintwedstrijd enkel voor dames (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen). Ieder jaar opnieuw ontdekken meer en meer dames deze unieke formule.
•    Nog later duiken de mannen de Blaarmeersen in voor hun Sprinter (zelfde afstanden). Het maximum van 460 deelnemers is al een tijdje bereikt.
•    In de vooravond sluiten we af met een teamwedstrijd voor bedrijven- en vriendenteams (zelfde afstanden, maar het eerste teamlid zwemt, de tweede fietst en de derde loopt).
Met dit programma wordt ook dit jaar de kaap van de 1000 deelnemers gerond.

Natuurlijk vermelden we graag dat ook een aantal Belgische subtoppers present zijn, waardoor het ook aan de kop van de wedstrijd spannend belooft te worden. Bij de mannen staat dubbele ex-winnaar Tom Van der Hoogerstraete (SMO) opnieuw aan de start. Bij de vrouwen belooft het een open strijd te worden zonder uitgesproken favorieten.

Veel schoon volk aan de start.

Ook dit jaar verwelkomt Mr T nog meer schoon volk:

2 teams van het Gentse Schepencollege. Een eerste team wordt gevormd door Tom Balthazar (zwemmen), Sofie Bracke (fietsen) en Mathias De Clercq (lopen), een tweede start eveneens met Tom Balthazar als zwemmer, gevolgd door Sven Taeldeman als fietser en Guy Reynebeau als loper.

Q-Music ochtentpresentatoren Jolien, Rik en Vincent delen tijdens het ochtendprogramma van 6 tot 9 wel en wee in de voorbereiding naar onze wedstrijd. Zij krijgen tijdens hun voorbereiding ondersteuning door atleten van Olympisch kaliber zoals Luc van Lierde, Fred Deburghgraeve, Johan Musseuw en Cedric Van Branteghem.

Acteurs en actrices Jef Desmedt, Eric Goris, Brigitte Derkx, Jordi Rottier en Kristoff Clerckx vormen samen twee VTM-teams. Zij krijgen mentale ondersteuning vanwege enerzijds Frank Dingenen en anderzijds de meter van het Dental mission project dat ze mee ondersteunen: Janine Bisschops

Met hun aanwezigheid steunen de VTM-soapteams en Mr T drie goede doelen: het Leiekaai 117 project, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor bewoners van de hoogbouw appartementen van de Leiekaai (Brugse Poort), To Walk Again, een project voor mindervalide sporters, en Dental Mission, een project rond tandheelkundige projecten in de Filippijnen.

Tenslotte komen ook enkele andere gekende medeburgers aan de start : Louis Talpe en Iljo Keisse starten beiden als fietser in de team relay. En er zijn er nog meer …

PRAKTISCH
Het programma:
Just for Fun: 10u00
Sprinter Dames: 11u30
Sprinter Heren: 14u00
Teamwedstrijd: 16u30

 

Meer informatie

http://www.triathlongent.be