Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Liesbet De Schryver knap vierde in triatlon van Vichy
Nieuws

Liesbet De Schryver knap vierde in triatlon van Vichy

liesbet de schrijver

Liesbet De Schryver is zondag knap vierde geworden in de sterk bezette Challenge Triatlon in het Franse Vichy. De Retiese triatlete was naar Frankrijk afgereisd om een volledige triatlon af te werken, maar op het laatste moment had de organisatie beslist om door de extreme hitte de afstand te beperken tot een halve. Haar tijd: 4u59’53”.

“Wanneer we ‘s morgens toekwamen, was blijkbaar de avond voordien beslist om de volledige afstand te schrappen,” vertelt Liesbet vanuit Frankrijk. “Vorig jaar was het er ook bloedheet en toen zijn veel atleten naar het ziekenhuis moeten worden afgevoerd. Dat wilden ze nu vermijden. De halvering van de afstand was voor mij mentaal een opdoffer, want ik had goed getraind voor de hele afstand. Maar ondanks de hitte is de wedstrijd goed verlopen. Een Nieuw-Zeelandse won, voor een Australische en dan een Tsjechische. Ik eindigde als vierde en daar ben ik heel tevreden mee omdat het deelnemersveld best sterk was.”

Het zwemmen gebeurde in water van 25°C. De rest van de wedstrijd verliep bij 42°C. Liesbet kwam als vierde uit het water en begon ook als vierde aan de afsluitende loopproef. “Onderweg werd wel enkele keren van positie gewisseld, maar ik kon de vierde positie terugnemen en die vasthouden tot aan de finish. De derde had er misschien ook nog in gezeten, de eerste twee lagen een heel stuk voorop.”

Liesbet De Schyver had geen speciale bedoelingen met haar deelname in Frankrijk. “Gewoon nog eens een volledige triatlon doen. Nu dat uiteindelijk een halve is geworden, zijn we even aan het kijken geweest of er nog ergens een hele kon worden ingepast omdat ik nu toch de trainingen heb gedaan, maar dat bleek niet het geval. Toch niet meer voor dit jaar.”