Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joke Coysman zet nieuw record neer
Nieuws

Joke Coysman zet nieuw record neer

joke ieper

Vorig jaar nog pakte ze in Viersel haar achtste zege van het seizoen en ging ze op weg naar de zegekampioene van 2011. Een jaar later doet ze nog beter. Nog nooit behaalde een vrouw in het Belgische triatlon 15 overwinningen in 1 seizoen. Zondag was het in Viersel zo ver voor Joke Coysman. De uiteindelijke sprintduatlon van Doornik niet meegerekend deed Joke tot en met zondag 18 wedstrijden, met drie keer zilver (achter Ilse Geldhof in Lille, achter Debbie Verstraeten in de slotronde van de halve van Leuven en achter Superphie De Groote in Ieper vorige week). En voor de rest dus 15 indrukwekkende overwinningen. Ook in Viersel verdween alle spanning al snel uit de wedstrijd. In tegenstelling tot de laatste twee weken zette Joke een prima zwemproef neer. De atlete uit Eke kwam zelfs zonder wetsuit als eerste uit het water en trok alweer alleen op avontuur op de fiets. Met een voorsprong van meer dan een minuut op Lieselot Bossuyt en Caroline Devos bleef ze ook in de loopproef overeind. Aangemoedigd door het publiek liep ze vlot naar een vijftiende overwinning van het seizoen. Absoluut indrukwekkend en nooit eerder vertoond. Lieselot Bossuyt was de beste van de rest, Bianca Bellekens kwam in het lopen nog terug naar het brons, voor Elke Naets en Magali Buytaert. Sporty Fox werd zesde en eerste veterane.