Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts zesde in WK Ironman 70.3 Las Vegas
Nieuws

Bart Aernouts zesde in WK Ironman 70.3 Las Vegas

bart Aernouts texasBart Aernouts is afgelopen weekend zesde geëindigd in het wereldkampioenschap Ironman 70.3 in Las Vegas. Zijn eindtijd was 04:01:17. Sebastian Kienle (Duitsland) won de wedstrijd met een nieuw wedstrijdrecord van 03:54:35. Titelverdediger Craig Alexander (Australië; 03:55:36) werd tweede. Bevan Docherty (Nieuw-Zeeland; 03:56:25) pakte de derde plaats. Bij de vrouwen ging de titel naar Leanda Cave (VK; 04:28:05). Kelly Williamson (VS; 04:29:24) en Heather Jackson (VS; 04:32:32) vervolledigden het podium.

Niet te veel tijd verliezen in het zwemmen, zoveel mogelijk plaatsen winnen in het fietsen en in de top-5 eindigen dankzij een sterke halve marathon. Dat was Barts strijdplan. Het lukte bijna. Bart begon aan de wedstrijd met een solide zwemprestatie. Hij verloor 2:45 op snelste zwemmer Josh Amberger en topfavorieten als Raelert en Alexander. Het betekende wel dat hij zich van plaats 37 zou moeten terugwerken op de fiets. In wat uiteindelijk de tweede fietstijd bij de pro mannen zou worden, kon Bart zich ook daadwerkelijk opwerken naar de elfde plaats. Maar het tijdsverschil met Kienle, die ondertussen een onoverbrugbare voorsprong had bijeen gefietst, was niettemin opgelopen tot meer dan vijf minuten. In een sterke halve marathon onder een loden woestijnzon kon Bart nog vijf plaatsen opschuiven om zo op de zesde plaats te eindigen.
 
“Ik ben zeker niet ontevreden,” reageerde Aernouts na de wedstrijd. “Ik heb voor mijn doen goed gezwommen. Ik kon toch vlot mee met het tweede groepje achter de snelste zwemmers. Op de fiets ben ik in het begin meegegaan met Kienle, maar daarin heb ik me waarschijnlijk wat geforceerd. Aan het keerpunt had ik nog een minuut achterstand, maar toen was het toch een beetje op. Ik denk dat ik naar het einde toe zelfs wat tijd heb verloren op de kopgroep. Jammer, want als je met die groep mee bent, dan strijd je wel mee voor die top-5 plaats. Ik heb uiteindelijk nog sterk gelopen, maar meer dan die zesde plaats zat er vandaag niet in. Dat blijft toch een groot verschil met twee jaar geleden in Clearwater [Bart eindigde in 2010 19e in het WK halve Ironman]. Het is geen toeval dat die progressie er kwam nadat ik lid ben geworden van het Uplace Pro Triathlon Team. Dankzij de omkadering van Uplace kan ik me 100% op mijn sport concentreren. Zo’n professionele aanpak is absoluut nodig om mijn doelstellingen en die van het team te kunnen realiseren.” Bart blijft nu in de VS om zich voor te bereiden op het WK volledige Ironman in Hawaï op 13 oktober.