Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deldaele en Geens vervoegen Meetjeslands triatlon team
Nieuws

Deldaele en Geens vervoegen Meetjeslands triatlon team

 

Het Belgische triatlonseizoen is al een tijdje ten einde, maar toch zijn de meeste atleten terug aan hun heropbouw begonnen.
Bij het SMO-Specialized Triatlon Team hebben ze de voorbije periode niet stil gezegen. 

De Oost-Vlaamse club maakte van de winterperiode gebruik om twee nieuwe beloften aan te trekken voor hun Olympisch project “Samen kunnen we groeien”.

 

SMO Deldaele Geens

 

De 19-jarige Charlotte Deldaele (Zwevegem) zal volgend seizoen de kleuren van het SMO-Specialized triatlon team verdedigen. Topzwemster Deldaele doorliep de verschillende jeugdreeksen en werd meervoudig Belgisch kampioene triatlon bij de jeugd.

In 2010 nam ze, als enige Belgische atlete, deel aan de Jeugd Spelen in Singapore en eindigde er knap als zestiende. Sindsdien vormt ze een vaste waarde bij de Europese en Wereldkampioenschappen. De Westvlaamse studente komt over van het Westvlaamse No Limit Team.

 

Ook Jelle Geens zal vanaf 2013 de kleuren van het Meetjeslandse Triatlon Team verdedigen. 

 

De beloftevolle Limburger was in de jeugdreeksen geen onbekend in de atletiek en duatlonsport. Hij kroonde zich dan ook meermaals tot zegekoning bij de jeugd. 

In 2009 maakte hij de overstap naar de triatlonsport met enkele veelbelovende resultaten. De student industrieel ingenieur brak in 2011 ook internationaal door. Geens kroonde zich tot vice Europees triatlonkampioen en werd eindlaureaat binnen het Europees juniorencircuit. In het internationale circuit is hij vooral gekend voor zijn snoeiharde slotloop.

 

Beide nieuwkomers pakten het voorbije seizoen de Belgische driekleur bij de junioren. Volgend jaar komen ze beiden uit als eerstejaars belofte (-23 jaar) op de kwartafstand.

 

“Deze triatlonbeloften zullen zich vooral richten op het internationale circuit en richten hun pijlen op het EK in het Nederlandse Holten. Deze 2 Belgische beloften zullen ook in België aan het werk te zien zijn op de verschillende Belgische kampioenschappen. 

De overstap van de jeugdreeksen naar de kwartafstand zal voor beide atleten niet eenvoudig zijn. Beide atleten hebben het potentieel om zich te plaatsen voor de Spelen van 2016 en 2020. 

Ook voor de teamrelay en ploegentriatlon moeten de twee nieuwkomers in de toekomst een vaste waarde zijn voor het team.” aldus sportief verantwoordelijke Michael Dewilde (SMO-Specialized) die zeer verheugd is met de komst van deze twee gedreven topsporters.

“Na de eerste teamstage met de atleten werd al snel duidelijk dat beide atleten zich goed thuis voelen binnen de groep. Hun talent, uitstraling, gedrevenheid en inzet, daar willen wij onze club en onze partners graag mee associëren.”