Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het beste van 2012: 10 – Joris Sels, beer van een vent
Column

Het beste van 2012: 10 – Joris Sels, beer van een vent

Joris KarhuNu seizoen 2012 op zijn einde loopt, blik ik vanaf vandaag elke dag graag terug op een toch wel wonderlijk jaar. Dit is deel 1 van een absoluut onvolledig maar voor de rest dan weer totaal persoonlijk jaaroverzicht van yours truely met mijn meest beklijvende momenten van 2012 gerangschikt van 10 naar 1. Links en rechts zal ik ongetwijfeld wat vergeten en af en toe hebben persoonlijke ervaringen voorrang gekregen op absolute sportieve hoogtepunten, maar hey, dit is mijn column, dus…

 

10 – JORIS SELS EN DE KARHU BEREN

 

Mijn triatlonseizoen begon waar dat van 2011 ongeveer eindigde. In september 2011 ontving ik uit de genereuze handen van Joris Sels een nagelnieuwe Gianni Motta racefiets met als voornaamste tegenprestatie het volbrengen van een triatlon in 2012. Dat Selske een apart figuur is binnen de triatlonwereld, letterlijk en figuurlijk zelfs (remember zijn Clydesdale wedstrijd in Knokke 2011), zullen de meesten wel weten. Maar tegenover alle gekke grappen en grollen van Joris staat ook dat de Kempenaar een hart van goud heeft en een pak lef. En dus besloot hij om het Karhu Testteam in het leven te roepen, met het gele merk van de Finse beer als sponsor van een aantal beloftevolle atleten. In januari 2012 mocht ik het Karhu Testteam officieel boven de doopvont houden op het grote podium van Velofollies in Kortrijk.

Nadien volgden gedurende het seizoen een resem topprestaties van de Karhu-atleten, altijd vergezeld van een kleine tot middelgrote schare trouwe die-hard supporters. Zowel de atleten als de rest er rond werd een beetje familie. Omdat ik het geluk had om met hetzelfde (aan mijn bescheiden capaciteiten aangepaste) materiaal aan de slag te gaan, en omdat het in zijn totaal over zo’n toffe bende ging, mocht ik mezelf al snel als ploegmaat beschouwen van mijn in het geel-zwart getooide collega’s.

Het werd de rode draad doorheen mijn seizoen, waarin ik net zoals altijd alle objectiviteit bewaard heb en even hard riep voor de SMO-Specialized Rode Brigade, de blauwbloezen van Atriac, de groentjes van Uplace, de witter dan witter SCOTT-atleten, de DiMarco-mannen (waarvan Stijn Roelens zo slim was om me in Halle tijdens de duatlon in een H3O uitrusting te hijsen) en andere clubs en teams. Maar ik geef toe, af en toe ging ik voor onze Beren ook compleet uit het dak. En dus is het niet meer dan logisch dat het Karhu Testteam en vooral big chief, topmens en karakteratleet Joris Sels op kop niet mocht ontbreken in mijn top-10 van 2012.

 

Of ik mijn belofte van mijn tegenprestatie aan Joris heb gehouden, lees je hier over een dag of 8.

 

Morgen deel 2 met op 9: De Spons Erover In Ieper