Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Almere-Amsterdam 2013
Nieuws

Challenge Almere-Amsterdam 2013

Stichting Holland Triathlon is het nieuwe jaar gestart met de aankondiging van het samenwerkingsverband met Challenge Family. De Holland Triathlon Almere wordt sinds 1981 georganiseerd en doet nu mee in de serie van vermaarde grote sportevents als Challenge Roth, Challenge Pentiction en Challenge Phuket als CHALLENGE ALMERE – AMSTERDAM. De Almeerse Triathlon is de enige long distance triathlon in de wereld die wordt gehouden beneden het zeeniveau.

 

In de afgelopen 30 triatlon-jaren was Almere gaststad voor de EK’s in 1985, 1991, 1999 en 2006 en twee WK’s in 2003 en 2008. Jan van de Marel vestigde toen het record van 7:57:46.

René Peeters, Wethouder van Onderwijs en Sport in Almere, zei dat de stad er naar uitkijkt een nieuw tijdperk aan de triathlon-traditie toe te voegen:
“Almere en de triathlon zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We hebben hier twee verenigingen, het NK Scholentriathlon en een Regionaal Trainingcentrum voor jong talent en natuurlijk de Holland Triathlon. Door de krachten te bundelen met het culturele festival is het een feest van ons allemaal. In de Challengewedstrijden zoals in Roth herkennen we de sterk in de gemeenschap gewortelde evenementen . We delen deze filosofie en door de krachten te bundelen kunnen we van Challenge Almere-Amsterdam een spraakmakend evenement maken van internationale allure.”

“Almere is een plaats van innovaties, het is ongelooflijk wat het tijdens zijn korte bestaan heeft bereikt en het is de ideale plek voor een triathlon” aldus Felix Walchshofer, directeur Challenge Family. “Maar het beste van alles en uniek voor Almere, is de duurzame erfenis van de Holland Triathlon; in dit verband zelfs ouder dan Roth!
Het is een eer om zo’n rijke historie toe te voegen aan  de Challenge Family. De lijst van atleten die in Almere hebben meegedaan, is een ware triathlon ‘hall of fame’ . Wij kijken uit naar nog veel meer deelnemers en begroeten ze graag bij deze mooie uitdaging in Almere – Amsterdam.”

 

Een van deze atleten is Rob Barel; Olympisch-, meervoudig-, nationaal-, en tevens Long Distance wereldkampioen:
“Ik stond in 1983 als een beginnend triathleet met veel ambitieuze dromen en een enorme bewondering aan de start van de eerste Almere Triathlon. Almere, de geboorteplaats van de sport in zowel Nederland als Europa. In de afgelopen dertig jaar heeft deze klassieker veel kritieke momenten overleefd. Net zoals het mij de eerste keer verging, zal het nog veel meer altheten inspireren en verbazen. De op twee na oudste Triathlon is een monument dat we moeten koesteren.” 

De start en de finish van de Challenge Almere-Amsterdam vindt plaats in het hart van Almere, op de Esplanade. Evenals in 2012 wordt gezwommen in het centraal gelegen Weerwater. De Esplanade zelf en de omgeving doet tijdens de wedstrijd dienst als wedstrijd-locatie, maar ook zal er voor bezoekers weer veel te beleven zijn: Voor ieder wat wils.

Het wedstrijdparcours begeeft zich grotendeels door het mooie polderlandschap over prachtige lange polderwegen met de wind op de dijken en last but not least langs de talrijke windmolens.

Racedirecteur Richard Belderok zegt: “Door de samenwerking met Challenge Family zijn we in Almere in staat de langdurige geschiedenis en de toekomst van onze iconische en typisch Nederlandse race te verzekeren.”

De Challenge Family viert de triathlonsport met haar reeks globale lange afstandevents en festivals die het gezicht veranderen van de lange afstand races. De Challenge Family omvat momenteel 18 evenementen over de hele wereld met inbegrip van ‘s werelds grootste lange afstand triathlon, Challenge Roth in Duitsland. De andere Challenge Family races vinden plaats in Duitsland, Oostenrijk, Canada, UK, Frankrijk, Spanje, Italië, Denemarken, Nieuw-Zeeland, Thailand, Taiwan en nu dan ook Nederland.”

  

Het Challenge-Almere-Amsterdam weekend is te volgen via challenge-almere.com |facebook.com/ChallengeAlmere|twitter.com/ChallengeAlmere