Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Lierde klaar voor het nieuwe seizoen
Nieuws

Van Lierde klaar voor het nieuwe seizoen

Frederik-Van-Lierde8960x480-9b16cbb3-c8c5-46dc-a7b7-a26e2a4b1c16-0-960x480

Foto Jacky Everaerdt

Frederik van Lierde maakt begin maart (02/03/2013) zijn seizoensstart in de Internationale triatlon van Abu Dhabi. Een wedstrijd die hij in het verleden reeds op zijn palmares kon zetten en waar hij vorig jaar een 5e plaats kon wegkapen. De LTTL-atleet zal het dit jaar uiteraard weer mogen opnemen tegen een resem van toppers die maar al te graag met de hoofdprijs van 50.000 dollar huiswaarts willen keren. Onder hen ook Uplace-atleet Bart Aernouts die met zijn 70.3 overwinning van afgelopen weekend de concurrentie meer dan gewaarschuwd heeft.

 

Veel aandacht zal er in Abu Dhabi wellicht ook gaan naar Olympisch kampioen Alistair Brownlee die van start zal gaan op de kortere afstand, goed voor zo’n 1500 zwemmen, 100 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen. Een nieuwe uitdaging in zijn nog jonge carrière.

Na Abu Dhabi heeft Van Lierde nog twee grote piekmomenten aangestipt. Een jaarlijkse gewoonte wordt zijn deelname aan de Ironman van Nice, waar Bart Aernouts met zijn Uplace-teamgenoot Bruno Clerbout eveneens aan de start zullen staan.

Orgelpunt van het seizoen moet dan de Ironman van Hawai worden waar Frederik uiteraard voluit voor de zege zal gaan. Met zijn derde plaats in Hawaï dit jaar hoeft Van Lierde niet zoveel punten meer te halen om opnieuw aan de start van het Wereldkampioenschap te kunnen staan. Hierdoor hoopt hij dan ook een stuk uitgeruster te zijn en zo richting eremetaal te lopen.

Meer informatie over de kalender van Frederik, hier. Op eigen bodem zal Van Lierde dus alleen in de nieuwe halve triatlon van Deinze te bewonderen zijn!