Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Embrechts moeilijk te kloppen in crossduatlon
Nieuws

Embrechts moeilijk te kloppen in crossduatlon

Paul-Embrechts-Beachduathlon-Noordwijk-2012De winter is voor velen onder ons een verademing.  De batterijtjes worden helemaal afgelaten om nadien stevig op te bouwen naar de lente toe.  Meerdere salontriatleten houden niet van het slijk, de sneeuw en de koude. Enkelen onder ons kunnen de drang naar competitie echter niet missen.  Deze adrenalinejunks zoeken hun heil in de crossduatlons.

De atleet die de laatste maanden het vaakst aan het langste eind trok was Paul Embrechts.  De ancien die inmiddels 36 jaren op de teller heeft kon de afgelopen 10 wedstrijden steeds op een plaats bij de eerste 2 in de uitslag rekenen.  Tijdens de laatste duatlons van Noordwijk, Valkenburg en dit weekend Etten–Leur kon hij de rest van de deelnemers voorblijven.
“De mooiste wedstrijd was de combiné in Egmond van 12 en 13 januari.  Op zaterdag stond er een strandrace per MTB met 3700 deelnemers op het programma.  Mijn start werd een ramp doordat 3 concurrenten het nodig vonden een salto te draaien in de eerste bocht.  Het eerder saaie parcours bevat te weinig technische passages om het kaf van het koren te scheiden.  De schiftingen gebeuren ironisch genoeg op basis van valpartijen.  Je moet dus wat geluk hebben en over veel power beschikken in het mulle zand.”
Een dag later stond er een halve marathon langsheen het strand en door de duinen geprogrammeerd.  Het deelnemersveld is verbluffend.  Onder de 17000 deelnemers een schitterende voorwacht van Afrikanen en toppers uit de Benelux.
“Met 1u14’02 eindigde ik op een 88ste plaats.  Het was echt genieten van het niveau,  de schitterende omgeving en de ambiance.”
Uiteindelijk behaalde Embrechts in de combiné de tweede plaats op 405 mannelijke deelnemers. Bij de dames waren er 60 deelneemsters die de combi konden volbrengen.  Een blik op de uitslag toont ons dat weinig Vlaamse du- en triatleten de weg naar Egmond kennen.  Een echte aanrader voor 2014!

 

 

Informatie: P. Embrechts