Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Vander Mast en Luxem maken verwachtingen waar in Nisramont

Als kersverse Sportevents atleten mochten Yeray Luxem en Wouter Vander Mast als absolute topfavorieten van start in hun eerste grote gezamenlijke wedstrijd: de Grand Raid Team Edition van Nisramont, de thuishaven van Sportevents. De late winterprik had in de deelgemeente van La Roche voor een flink sneeuwtapijt gezorgd. Zaterdag zorgde die sneeuw voor een sprookjesachtig decor voor de 14 en 25 km Team Trail, zondag zorgde de inzettende dooi voor één grote modderpoel. De lage temperaturen hadden organisator Wim De Doncker al genoopt tot alternatieven. Het eerste kajakonderdeel in de barrage van Nisramont werd geschrapt wegens… te veel ijs op het water, wat het peddelen onmogelijk maakte.

 

 

En dus mochten 136 teams voor de Grand Raid om 11 u. ’s ochtends beginnen met een uitgebreide Trail Run van 8 kilometer. Vander Mast en Luxem namen meteen een snelle start en kwamen met net geen twee minuten voorsprong in de wisselzone toe. Tijdens de 25 km mountainbiken bouwden ze hun voorsprong verder uit om de leidersplaats tijdens de afsluitende run & bike van 6 km niet meer af te staan. Het Nederlandse duo Joost Christiaens en Arie de Jong kwamen nog fel terug in de laatste kilometers, maar zij moesten vrede nemen met het zilver en hielden zo de Nederlandse eer hoog na het uitvallen van de broers Van Dijk met mechanische pech. De derde plaats ging naar Jan De Henau en Wouter Wuilmus.

 

Mountainbikers Kris Hertsens en Kris Henderieckx werden vierde. Op de vijfde plaats volgde het eerste Waalse team met Yannick Antoine en Geoffrey Henriot, terwijl Bart Van Looveren samen met Kris Driessens de zesde plaats pakten.

 

Roos de Raedt en Frederik Dormaels wonnen de mix-categorie, niet veel later gevolgd door het winnende damesteam Lieve De Meuter en Nele Van Maldeghem. Bij de brandweerploegen was BASF Antwerpen het sterkst met Jens Renders en Dirk Fuchs die een 12de plaats overall behaalden.

 

Het was ontegensprekelijk de zwaarste editie ooit, vooral door de weersomstandigheden. De volledige uitslagen vind je hier