Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Ontgoocheling troef na IM Los Cabos

In de Ironman van Los Cabos gingen 3 Uplace atleten met ambitie van start. Vooral Sofie Goos en Axel Zeebroek mikten op het podium, maar het werd een ontgoocheling. Alleen Bruno Clerbout mocht terugblikken op een sterke marathon. Het leverde hem een twaalfde plaats op. Bij Sofie en Axel zag het er tijdens het fietsen goed uit, maar de marathon was een stuk minder. Sofie eindigde in een tijd van 09:48:20 als zesde. Bij de mannen finishten haar teamgenoten net buiten de top-10. Axel Zeebroek (9:01:18) werd elfde, Bruno Clerbout (9:02:50) twaalfde.

 

Timo Bracht (Duitsland) won de loodzware wedstrijd in 08:26:48. Trevor Delsaut (Frankrijk; 08:33:26) en Jozsef Major (Hongarije; 08:33:57) vervolledigden het podium. Bij de vrouwen was de Hongaarse Erika Csomor (09:35:34) sneller dan Michelle Vesterby (Denemarken; 09:36:31) en Lisa Ribes (VS; 09:38:35).

De drie Uplace-atleten startten de wedstrijd met prima zwemprestaties. Axel was mee met de eerste groep; Bruno volgde in achtste positie op iets meer dan twee minuten. Ook Sofie begon sterk. Ze kwam weliswaar als negende uit het water, maar had slechts anderhalve minuut achterstand op Vesterby, de snelste zwemster. Na een razendsnelle wissel kon ze zelfs in derde positie beginnen te fietsen. Ondertussen zat Axel comfortabel mee in de kopgroep. Hij begon dan ook in derde positie aan de marathon. Bruno ondervond al snel dat het niet zijn fietsdag zou worden. Geen kracht in de benen, luidde het verdict achteraf. Hij fietste uiteindelijk als 19e, op bijna 35 minuten, de tweede transitiezone binnen. Op dat moment was Sofie nog aan een degelijke fietsprestatie bezig. Ze nam zelfs even de leiding om dan toch als te derde wisselen. De marathon werd een ware uitputtingsslag met Axel Zeebroek als grootste Uplace slachtoffer. Hij kon geen voeding opnemen en zakte in temperaturen van 35 graden en meer geleidelijk aan terug naar de elfde plaats. Bruno zette dan weer een uitstekende loopprestatie neer. Hij kon nog opschuiven naar de 12e plaats. Sofie had het moeilijk in de eerste 20 kilometer, vond dan toch haar ritme en werd uiteindelijk zesde.

De drie Uplace atleten waren met podiumambities naar Mexico vertrokken. Na de wedstrijd overheerste dan ook de collectieve teleurstelling.

Sofie Goos snapte het niet: “Ik dacht echt dat het dit jaar anders zou zijn, dat ik mijn seizoen eens met een goeie wedstrijd zou beginnen. Alles liep zo goed op training, maar vandaag kwam het er gewoon niet uit. Mijn zwemmen was nog behoorlijk, maar mijn fietstijd was eigenlijk al niet goed. En de eerste 20 kilometer van de marathon waren dramatisch. Ik kon geen voeding binnenhouden en ik vond mijn ritme niet. Nadien ging het beter, maar er was gewoon niet genoeg tijd om nog plaatsen te winnen.”

Bij Axel Zeebroek was de teleurstelling nog groter: “De marathon was zo’n lijdensweg dat ik mijn goeie zwem- en fietsprestaties al helemaal ben vergeten. Ik was echt naar hier gekomen om een goeie looptijd neer te zetten. De eerste zes kilometer vielen nog mee, maar dan was het helemaal op. Ik kon opnieuw geen voeding binnenhouden. Vooral dat is ontmoedigend. Dat probleem speelt me al lang parten en ik moet het echt overwinnen om een goeie Ironman marathon af te werken. In de komende weken bekijk ik met mijn trainer hoe we dit kunnen oplossen.”

Voor Bruno Clerbout was een slechte fietsprestatie bepalend voor zijn hele wedstrijd: “Mijn fietsen was echt rotslecht vandaag. Twee keer stond ik op het punt om te stoppen omdat het fysiek en mentaal zo zwaar was. Ik snap het ook niet. Mijn trainingen waren zo goed en het parcours zou me moeten liggen. Ik kwam naar hier met het vertrouwen om beter te fietsen, maar zelfs een normale prestatie zat er niet in. Op mijn marathon blik ik tevreden terug, maar de achterstand was gewoon te groot. Nu moeten we rustig bekijken wat de scenario’s zijn met het oog op de Ironman Hawaï. Eerst recupereren en dan vooruit.”

Volledige resultaten.