Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Bart Aernouts wint het EK duatlon in Nederland

Hij kan het nog altijd. Bart Aernouts van het Uplace Pro Triathlon Team keerde voor één keer terug naar zijn oude liefde en hij werd vandaag prompt Europees kampioen duatlon Powerman. Rob Woestenborghs maakte het Belgisch succes in het Nederlandse Horst compleet door als tweede te eindigen. De Zwitser Sutz werd derde.


De Belgen waren de hele wedstrijd vooraan te vinden. Bart Aernouts, Rob Woestenborghs en Joerie Vansteelant maakten deel uit van de ruime kopgroep tijdens de eerste loopproef van 15 kilometer. Maar iets over halfweg werd duidelijk dat Vansteelant nog niet volledig was hersteld van zijn knappe prestatie in Fuertventura vorige week. De winnaar van vorig jaar in de enige Powerman in Nederland zou even later opgeven. Zeven leiders begonnen aan de 60 kilometer fietsen in en rond Horst. Maar de kopgroep werd al in de eerste ronde herleid tot drie: Aernouts en Woestenborghs sloegen de handen in elkaar en kregen de Zwitser Andreas Sutz mee. Met z’n drieën werkten ze de fietsproef af. Woestenborghs kwam als eerste in de wisselzone, op zes seconden gevolgd door Aernouts en nog wat later Sutz. De Zwitser, tweede in 2009 na Vansteelant, kon het looptempo niet volgen en toen al werd het duidelijk dat de twee Belgen zouden strijden voor de overwinning. Aernouts versnelde in de laatste ronde en kwam na 7,5 snelle kilometers alleen aan. De 28-jarige gewezen wereldkampioen duatlon (in 2010) heeft nu dus ook de Europese titel op zak bij de grote jongens. Rob Woestenborghs kwam binnen op zes seconden van de winnaar, Andy Sutz verloor bijna een minuut.

Het is ondertussen al een mooi seizoen voor Aernouts, na zijn zege in de Ironman 70.3 in Zuid-Afrika en zijn vierde plaats in Abu Dhabi. “Ja, het loopt vlotjes”, bevestigt de Antwerpenaar meteen na zijn overwinning, “maar mijn hoofddoel ligt natuurlijk wel pas later op het seizoen. Maar deze wedstrijd was een leuke ervaring. Ik heb me geamuseerd, zeker met de overwinning als bekroning. Ik had er vooraf ook veel zin in, het is mijn enige duatlon dit seizoen. Ik voelde voor de wedstrijd wel wat twijfel, want het is toch een tijd geleden dat ik nog deelnam aan een duatlon. En de tegenstand was toch niet min. Bovendien ben ik het niet meer gewoon om te starten met een loopproef, maar na een kilometer of vijf had ik het goeie ritme te pakken. Tijdens het fietsen wilde ik de forcing voeren om de kopgroep uit te dunnen en dat is gelukt. We bleven nog met z’n drieën over. We waren elkaar zeker waard. Rob nam een beetje afstand door zijn snelle wissel, maar ik kon hem vlot bijbenen en na zes kilometer plaatste ik nog een laatste versnelling. Veel overschot had ik niet, Rob was heel sterk. Dus zeker ook proficiat aan Rob Woestenborghs voor zijn knappe wedstrijd.”

Eindtijden:

1.       Bart Aernouts – 2:40:34
2.       Rob Woestenborghs – 2:40:40
3.       Andreas Sutz – 2:41:27