Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vanderplancke en Couckuyt Belgische kampioenen juniores – update
Nieuws

Vanderplancke en Couckuyt Belgische kampioenen juniores – update

Ine BK

Foto: Focus/WTV

In Zwevegem werden de Belgische kampioenschappen triatlon voor Jeugd B en C geannuleerd en vervangen door een duatlon. Jeugd A en juniores mochten wel zwemmen én dus strijden om de nationale titels. Erwin Vanderplancke is de nieuwe Belgische kampioen bij de jongens, voor Tom Suetens. Vanderplancke raakte in het zwemmen samen met Suetens en Wouter Timmerman voorop. De drie werkten goed samen op de fiets en begonnen aan de laatste run met een minuut voorsprong op zes achtervolgers met onder andere Glenn Van Hout, de later uitgevallen Arthur Dejaegher en Pierre Balty. Die wist als enige de kloof met de leiders te overbruggen en snoepte Timmerman alsnog de derde plaats af. Bij de meisjes is Ine Couckuyt van SMO-Specialized de nieuwe titelhoudster. Zij haalde het voor Megane Van Steenwinckel en Elise Piron, die in de slotmeters voorbij Sofie Rubbrecht ging.

 

 

Bij de jeugd A pakte Lore Muys de titel. Bij de jongens was Antonio Hernaert de beste, voor Noah Servais en Etienne Claisse, die in de spurt de snellere was van Jarne Verhaegen, waardoor we bijna hetzelfde podium kregen als drie weken geleden tijdens het BK duatlon in Ruddervoorde.

 

Klik hier voor een verslag van Focus/WTV