Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Zegekoningen domineren in Sint-Laureins

In de 27ste Boerekreektriatlon van Sint-Laureins grepen de topfavorieten bij de mannen en de vrouwen autoritair de macht. Joke Coysman stond al in 2008 en 2009 op het hoogste schavotje in het Meetjesland, maar liet de oudste kwarttriatlon van België links liggen de laatste drie jaar. Afgelopen zaterdag keerde ze terug en de concurrentie heeft het geweten. De wedstrijd werd ontsierd door een foute briefing waardoor Linde Herreman te vroeg keerde in het zwemmen. Na veel vijven en zessen kreeg ze 6’30 bijgeteld bij haar eindtijd. De SMO-Specialized atlete werd zo derde, vlak voor Magali Buytaert. Ondertussen was ze, ondanks haar toevallige voorsprong, voorbijgegaan door Coysman. “Madam 16” trok alle registers open op de fiets, haar beproefde concept, en maakte het genadeloos af in de 10 km lopen. Charlene Ottevaere kon alleen maar op afstand toekijken en vechten voor het zilver, wat haar de tweede plaats opleverde.

Bij de mannen kregen we een nagenoeg zelfde scenario.

 

Pieter Heemeryck kwam op korte achterstand van Willem Brems samen met Tom Vanderhoogerstraete en Kjell De Hertogh uit het water. Die laatste werd er al snel afgewaaid op het bijzonder winderige parcours doorheen de polders. Ook Vanderhoogerstraete moest vooraan lossen zodat Heemeryck en Brems alleen in de wissel toekwamen. In het lopen nam de zegekoning van 2012 moeiteloos de maat van Brems. Willem moest zelfs in de laatste meters zijn ploegmaat Tom Vanderhoogerstraete voor zich dulden. Ook bij de mannen kregen we dus twee keer SMO-Specialized op het podium, met Pieter Heemeryck voor Oil Service op het hoogste schavotje.

 

 

Uitslag Sint-Laureins