Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Lieselot Bossuyt en Stijn Goris triomferen in Oostende

De sportdienst van Bredene organiseerde op zaterdag 1 juni voor het eerst de kwarttriatlon (stayer) Oostende-Bredene. Een goed georganiseerde wedstrijd en een gemoedelijke organisatie die zeker zijn plaats verdient op de nationale triatlonkalender.
De dames startten met 5’ voorsprong op de heren voor 1000m zwemmen in de Spuikom (zout en ondiep water), vier ronden van 10km fietsen en 3 ronden van 3.7km lopen rond de Spuikom. Lieselot Bossuyt kwam kort na Clarina Mertens uit het water. Bij het uitkomen van T1 kwam Lieselot in leiderspositie om die niet meer af te staan en met ruimte voorsprong te winnen voor Annelies Brak en Cindy Pieters.
Bij de heren kwam Wannes Swinnen als eerste uit de Spuikom, de jonge SCOTT atleet ging er als een speer van door na T1. Stijn Goris wisselde kort na Wannes, repte zich en slaagde er in de kloof te dichten. Dankzij een goeie samenwerking tijdens de fietsproef, kwamen zij met een 2’50 bonus in T2. Tijdens de laatste loopronde moest Wannes de rollen lossen. Stijn Goris won met 1’ voorsprong. Charles Declercq was de snelste loper van de achtervolgende groep en mocht zo nog mee op het podium.