Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mets en Verstuyft met feestje voor eigen volk
Nieuws

Mets en Verstuyft met feestje voor eigen volk

tri antwerpenNa een aantal jaar 70.3 Ironman in Antwerpen kregen we dit jaar een echte stadstriatlon over de kwartafstand op de Grote Markt in Antwerpen. Het werd bijna een clubkampioenschap voor thuisploeg Atriac. Bij de mannen waren de eerste vier plaatsen voor de Antwerpse triatlonploeg. Dat deed gelukkig niets af aan de spanning. Ward Vande Capelle was de enige niet-Atriacer die mee was in de kopgroep van vijf. De EFC-ITC’er richt zich meer op de lange afstand en moest in het lopen de vier ploegmaats laten gaan. De Antwerpenaars maakten het elkaar niet gemakkelijk. Tom Mets stormde na een winderige fietsproef als eerste uit de wisselzone.

Lander Dircken ging aanvankelijk mee, maar na nauwelijks 4 km nam Koen Veramme over en stormde ook David De Grooff voorbij Dircken. De verschillen waren erg klein en Veramme kwam zelfs tot op zes seconden van Mets. Die had aan één versnelling genoeg om naar de mooiste zege uit zijn nog jonge carriere te lopen. TechnoKoentje werd tweede en David De Grooff zette zijn status van meest regelmatige atleet van het seizoen in de verf met een bronzen plak. Lander Dircken was vierde en Ward Vande Capelle vijfde. Tom Mets moest het onderste uit de kan halen om te winnen. “We hebben met de ploegmaats geen afspraken gemaakt. Er is niet gepraat en dus was het na het fietsen ieder voor zich. Ik had me voorgenomen om snel te starten met lopen, maar de rest klampte aan tijdens die snelle eerste kilometers. Daarom moest ik diep gaan. Koen kwam nog snel terug, maar met een laatste versnelling lukte het. Op deze lokatie winnen, is echt fantastisch. Er waren heel veel supporters op post vandaag en dat maakte deze overwinning echt wel de mooiste van mijn carriere”, vertelde Tom.

Bij de dames was Olympiër Katrien Verstuyft de topfavoriete. Na haar achtste plaats op het EK vorige week was de vorm uitstekend, ook richting BK volgende week in Brasschaat. Katrien kwam samen met Jolien Lewyllie, die daags voordien nog de beste was in Brugge, uit het water. Tijdens het fietsen bleven ze samen, maar in het lopen nam Katrien al snel afstand van haar jongere concurrente. In een ware ereronde zorgde Katrien voor een Atriac-dubbelslag en met haar eerste winst op de Grote Markt was ze erg tevreden. “Ik keek er wel naar uit”, vertelde de Belgische kampioene. “Ik doe niet zoveel wedstrijden in eigen land en als je dan voor eigen volk kan winnen, dat is super. Ik heb deze week nog licht getraind na het EK en ga komende week weer voluit trainer richting BK en de volgende internationale wedstrijden. Ik wil in Brasschaat graag winnen en mijn titel verdedigen. Ondertussen ben ik wel blij dat ik hier in Antwerpen nog een voorlopig laatste keer mijn Belgische trui heb kunnen tonen”, aldus Katrien. Karolien Weuts werd derde.

In de sprinttriatlon waren de overwinning voor Christophe De Keyser en Heleen Adams.