Van Lierde en Aernouts kleuren Nice Belgisch

nice

Nice, normaal de zonnige mondaine badstad in het zuiden van Frankrijk, leek zondag wel een Belgische enclave. In de Ironman, één van de lastigste binnen het circuit, waren de Belgen oppermachtig. Frederik Van Lierde won er voor de derde keer op rij en zette zijn wedstrijdrecord met maar liefst 12′ scherper. Ook Bart Aernouts stelde dat record scherper. De jonge Uplace atleet was de enige die de Oil Service triple crown winner nog een klein beetje wist te bedreigen. Dat alles was het gevolg van een sterke zwemproef. Van Lierde klom al na 48′ op het droge en nauwelijks drie minuten later volgde Bart Aerrnouts, in het gezelschap van Bruno Clerbout. Bruce streed lang voor de zesde plaats, maar deed uiteindelijk nog veel beter en werd knap vierde.

Vooraan reed Frederik van iedereen weg. De LTTL-atleet zette Bart Aernouts tijdens de 180 km fietsen op meer dan 8 minuten. In de marathon kwam Bart per 5 km lopen een minuut terug op Frederik. Tot op het punt dat het verschil nog 2’30 betrof in de laatste 10 km. Frederik versnelde opnieuw en toverde een marathon van  2u42 uit zijn sloffen. Bart dook daar nog onder, maar te weinig om Frederik nog te bedreigen. En dus werd het voor de derde keer feest voor de nummer drie van Hawaii vorig jaar. Winst dus voor Fre Van Lierde, zilver voor Bart Aernouts en een vierde plaats voor Bruno Clerbout. En met de 9de plaats van Rudy Depret was de Belgische suprematie overduidelijk.

Bij de dames stonden er slechts 5 profs aan de start. Onder hen geen landgenotes. Wel zagen we een knappe 12de plaats van Magali Buytaert die daarmee de tweede plek in haar age group won.

En het mooie is dat Vincent Van Lierde het ook geweldig deed. Vincent haalde de finish in 9u48. Ook andere Belgen stonden op het podium. Zo behaalde onder andere Pieter Vanhee een derde plaats in zijn categorie. Meer nieuws volgt nog