Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uplace dubbelslag in Brugge
Nieuws

Uplace dubbelslag in Brugge

Foto David Pintens
(foto David Pintens)

Sofie Goos en Axel Zeebroek hebben in de halve triatlon van Brugge voor een dubbele overwinning gezorgd voor het Uplace Pro Triathlon Team. Axel (3:30:53) was sneller dan Pieter Heemeryck (3:37:40) en Michael Van Cleven (3:38:10). Bij de vrouwen waren de eindtijden nog niet beschikbaar. Joke Coysmans en Leen Van Daele vervolledigden het podium.

Sofie Goos was gelukkig met een mooie overwinning vlak voor de belangrijke Ironman van Frankfurt: “Winnen geeft toch een goed gevoel, hoor. Het was afwachten of ik vandaag goeie benen zou hebben. Ik heb immers deze week nog hard getraind voor Frankfurt. Maar vanaf het begin van de wedstrijd voelde ik dat er power in zat. Ik kwam als eerste uit het water en slaagde erin om in het fietsen Sophie De Groote bij te houden. We zijn samen beginnen te lopen, maar al snel bleek dat Sophie last had van een blessure. Toen ik rond kilometer twee afstand nam, wist ik dat de overwinning binnen was als ik niet te zot deed. Zo’n zege voor eigen volk, dat is goed voor de moraal, zeker twee weken voor Frankfurt. Nu vieren zit er niet in. Hopelijk kan dat na een goeie Frankfurt!”

Ook Axel Zeebroek blikte tevreden terug op een dominante prestatie: “Ik heb de laatste weken goed getraind. Ik wist dus dat de conditie er was, maar ook dat ik niet 100% fris was omwille van de zware trainingen van deze week. Maar blijkbaar was het toch goed genoeg. In het zwemmen heb ik de leiding genomen, samen met Pieter en Tom kwam ik uit het water. Ik kwam als tweede uit de wisselzone en reed rond kilometer vijf nog achter Pieter toen ik de forcing voerde. Ik ben hem zo hard mogelijk en zonder omkijken voorbijgestoken. Dat bleek de beslissende move. Ik heb mijn voorsprong geleidelijk uitgebouwd tot vier minuten op het einde van het fietsgedeelte. In het lopen ben ik nog hard doorgegaan en heb nog een minuut of twee gewonnen. Zo kon ik de laatste twee kilometer gecontroleerd uitlopen. Dit was zeker een mooie overwinning. Ik ben klaar voor Frankfurt!”