Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brydenbach en Geys nemen Goetstouwers in de tang
Nieuws

Brydenbach en Geys nemen Goetstouwers in de tang

Videoverslag Triatlon Retie door RTV

 

retie mannen

Aangezien het Karhu Kipeo MDP team voornamelijk uit Kempische toppers bestaat, zijn vooral de triatlons voor eigen volk belangrijk voor het team van Joris Sels. Afgelopen zondag bewezen ze in Retie dat ze momenteel de ploeg in vorm zijn, met Ruben Geys en vooral Tim Brydenbach op kop. Samen met Kevin Maggen en Stef Verachten plaatsten de Karhu-beren zich met vier in de top-acht. Verachten was zondag de snelste zwemmer van het hele pak. De thuisatleet zag op de fiets al snel Brydenbach voorbij snellen, gevolgd door Stenn Goetstouwers en Ruben Geys.

 

De drie koplopers bouwden vrij snel een geruststellende voorsprong uit op een ruime groep achtervolgers. Ploegmaats Brydenbach en Geys bestookten de jonge 185’er Goetstouwers voortdurende met aanvallen. Stenn pareerde elke uitbraakpoging en wisselde samen met de twee Kempenaars na 40 km fietsen.

 

In het afsluitende lopen bleek hij toch te veel krachten verbruikt te hebben op de fiets. Stenn moest al in de eerste kilometers afhaken en verzekerde zijn verdiende derde plaats. Vooraan bleef het lang spannend tussen Ruben Geys en Tim Brydenbach. Die laatste bleek in de slotkilometers de snelste. “Ik weet dat Tim momenteel sneller loopt dan ikzelf”, vertelde Ruben Geys achteraf, “en daarom probeerde ik meermaals op de fiets weg te geraken. Tim was echter beresterk. Ik ben zelf erg tevreden en voel dat ik nog een beetje kan groeien. Met Lommel en Balen komen er nog twee belangrijke wedstrijden aan voor mij.”

Tim Brydenbach mikt dan weer voluit op het BK in Brasschaat. “Met de huidige vorm wil ik graag een rol van betekenis spelen op het kampioenschap in Brasschaat. Ik had met het oog op het BK flink doorgetraind richting Retie en ben dan ook zeer blij met de winst én de punten in de Non-Drafting Flanders Cup,” aldus Tim.

 

Op de 1/8ste triatlon was Tom Suetens een klasse te sterk. TurboTom ging vanaf de start aan de leiding en overklaste de tegenstand. Hij won net zoals vorig jaar in Retie. Wouter Wuilmus knokte zich op meer dan 3 minuten naar het zilver. Het brons was voor Lennert Jacobs.

 

Uitslagen Retie